22 iulie , 2013

AUGUST SE MĂSOARĂ ÎN FESTIVALURI

Vă punem din timp în temă, să știți ce evenimente mișto vă așteaptă. Le-am ales diverse.

Summer Well

10 și 11 august, pe frumosul domeniu Știrbey, „un festival ca o vacanță”!

Rev de pov va fi acolo cu imaginația la vedere (!), treceți pe la noi să schimbăm o vorbă, două, nouă.

Până pe 9 august, abonamentul costă 149 lei și se cumpără din magazinele Orange, de pe www.easytickets.ro și www.eventim.ro

Dacă nu aveți mașină, vă puteți baza pe linia specială RATB. Autobuzele vor pleca din stația Muzeul Țăranului Român și vor ajunge la destinație în jumătate de oră.

Innersound

A doua ediție a festivalului, cu tema Mysterium, are loc între 26 și 31 august la București, la MȚR, Clubul Țăranului, galeria Aiurart, Casa Lowendal și la Universitatea Națională de Muzică.

Cum prima ediție ne-a plăcut mult și ne-a dat ocazia să punem muzică în conserve, ne așteptăm la cel puțin aceleași plăceri muzicale și vizuale și de data asta. Ce spun organizatorii (asociația Opus) e adevărat! Festivalul e „o experiență inedită pentru spațiul cultural românesc, creează o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte (art music) și a imaginii – fie ea sub forma fotografiei, a filmului sau a spectacolului multimedia”.

Performance-uri multimedia, concerte experimentale, o noapte de film mut, concerte de muzică de cameră, pantomimă, numai frumuseți. Urmăriți pagina de Facebook pentru detalii despre program.

Divan Film Festival

La sfârşit de august, filmele au gust! De pe 25 până pe 31 august, pofticioşii de filme bune şi gusturi balcanice se cuibăresc pe malul Dunării, la Port Cetate.

La cea de-a patra ediţie a Divanului iubitorilor de film şi artă culinară îşi dau întâlnire cele trei vecine (România, Serbia şi Bulgaria), ca să-şi povestească, să-şi gătească şi să se minuneze una de cealaltă. Dar, mai ales, să facă haz de necaz, pentru că anul acesta buricul Divanului va fi „Comedia Balcanică”.

Cu umorul negru nu-i de glumă, aşa că cinematografia balcanică va invoca hohote de speriat: E pericoloso sporgersi (în prezenţa lui Nae Caranfil, la 20 de ani de la premieră), Cine cântă acolo/ Ko to tamo peva  şi Strangulator contra strangulator/ Davitelj protiv davitelja (1980, respectiv 1985, Iugoslavia, regia Slobodan Sijan), Balkan Bazaar (2011, Albania-Italia, regia Edmond Budina), Sirenele din Marea Egee/ Loufa kai parallagi: Seirines sto Aigaio (2005, Grecia, regia Nikos Perakis), Misiunea Londra/ Misia London (2010, Bulgaria, regia Dimităr Mitovski), Copiii preotului/ Svecenikova djeca (2013, Croaţia, Vinko Breşan).

Printre filme de arhivă, scurtmetraje, concerte şi spectacole gastronomice, îşi face loc şi o expoziţie de caricatură, iar în sala gării fluviale, vor fi proiectate noapte de noapte filme independente (care circulă libere pe internet), curatoriate de o echipă de tineri şi neliniştiţi cineaşti.

Rockstadt Extreme Fest

Am lăsat plăcerile extreme pentru final!

29 – 31 august, la Râșnov, se întâmplă lucruri serioase, nu ne jucăm cu metalele grele.

Ba stai, că ne jucăm. Rev de pov va organiza în cadrul festivalului un atelier de epitafuri! Participanții vor fi invitați să arunce o privire înapoi spre viața lor și să scrie un epitaf pe o piatră de mormânt (de hârtie, totuși). Dacă le strângem pe toate pe un panou, facem și un cimitir. Un antrenament de imaginație heavy, death & co. Cu merite evidente de evaluare și repoziționare în viață, poate.

Revenind la festival, abonamentele (70 lei până pe 17 august) se cumpără  din reteaua BILETOO. Unirea Shopping Center parter,  librăriile Adevărul și Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, la Sala Palatului, Palatul Național al Copiilor, iar online pe www.Biletoo.ro, www.blt.ro,  www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro și pe www.metalhead.ro/bilete.

Dacă vreți să dormiți la cort, puteți închiria unul („la cheie” cu 15 lei pe zi), în care să vă odihniți în pace! (Nu ne-am putut abține.)

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *