Colaboratorii permanenți

Statutul lor

Sunt colaboratori permanenți toți colaboratorii care au primit invitația editorului în acest sens. Un colaborator permanent poate să scrie sau să nu scrie într-un număr, dacă nu scrie, nu-și pierde statutul. Dar poate renunța la el dacă dorește, prin anunțarea editorului. Își poate pierde statutul după trei întârzieri în trimiterea textelor către editor. Toate textele trimise trebuie să fie originale, adică să nu mai fie publicate în altă parte, on-line sau pe hârtie.

 

Dobândirea statutului de colaborator permanent

Se dobândește numai la invitația editorului. Odată cu invitația, colaboratorul va primi și alte informații legate de colaborare.

Pe baza a 3-4 texte trimise de candidat pentru referință (din cele scrise până atunci, nu special pentru revistă), editorul decide dacă autorul este compatibil cu revista. Dacă este, îl invită să devină colaborator permanent. Dacă nu este, îl direcționează spre Motanov: autorul poate trimite texte alături de ceilalți cititori ai revistei, din care Motanov alege două pentru fiecare număr.

Ca să devii colaborator, folosește formularul de aici sau, dacă nu ai texte care pot fi citite on-line, trimite-le atașat, împreună cu informațiile cerute în formular, la adresa simina[at]revistadepovestiri[punct]ro

 

Repartizarea colaboratorilor în revistă

În secțiunile care nu sunt rezervate (în fiecare lună, documentul on-line pentru înscriere precizează care sunt acestea), înscrierea este deschisă tuturor colaboratorilor și se face pe bază de viteză. Fiecare colaborator se poate înscrie într-o singură secțiune. În situația în care numărul colaboratorilor depășește numărul de „locuri” disponibile în secțiuni, cei care au rămas neînscriși vor fi automat înscriși de editor la ce secțiune vor în numărul următor celui pentru care au fost deschise înscrierile.

 

Textele scrise pentru revistă

Revista publică doar texte originale. Copyright-ul pe text îi aparține autorului, dar devenind colaborator permanent se angajează implicit să nu publice textul și în altă parte, în afară de cazul în care publică un volum de autor.

Colaboratorii se înscriu în secțiuni pe 15 și au la dispoziție două săptămâni să predea textul.

Textele trimise vor avea maximum 6000 de semne cu spații sau 50 de rânduri.

Editorul poate folosi texte din revistă în scopul de a o promova, dar numai cu acordul autorului.

 

Plata

Colaboratorii revistei nu sunt plătiți. Când situația financiară o va permite, vor fi, dar nu retroactiv.

Fiecare colaborator va primi gratuit cinci exemplare din fiecare număr al revistei, dacă a participat la acel număr. Dacă nu a participat, va primi unul : )