18 februarie , 2013

LANSARE #10 REV DE POV

Și uite așa, dragii rev de pov, am lansat și numărul 10. Parcă nici nu ne vine să credem că am reușit să strângem de la o lună la alta banii de tipar și să publicăm 10 numere de povestiri, lansate în zece evenimente la fel de contaminate de imaginație. Și uite că pe 14 martie împlinim un an, dacă până acum ați lipsit, sperăm ca în martie să vă avem pe toți cu noi.

Numărul 10 poate fi cumpărat din buticul de pe site, din Cărturești, Kyralina, Anthony Frost, în două zile și din librăriile Nemira, Bastilia și celelalte din rețeaua Librarium din țară. Tot în curând, îl veți găsi și pe elefant.ro, libris.ro și emag.ro, unde avem și numerele anterioare (distribuția detaliată aici). Nu că vrem să vă plictisim cu o introducere lungă, dar existența rev de pov chiar depinde de cumpărătorii ei.

Bun. Și-acum să-ncepem. Miercuri, 13 februarie, de la 19:00, am avut lansare de un romantism întunecat la Music Club. Romantismul a fost întunecat de data de 13 și de dispariția Strălucitoarei, iubita lui Motanov, pe care o va regăsi în vis în episoadele serialului său din revistă. Începând cu lansarea asta, vom merge pe curente literare, apropo de tema curentă vă recomandăm să-l citiți pe musiu Poe.

I-am întâmpinat pe participanți cu o revistă cu un nou tip de copertă, prin care promovăm tinerii artiști și cu o particularitate la una dintre secțiuni – „Motanov a ales” cuprinde în numărul 10 cele mai bune texte scrise pe parcursul atelierului de scriere creativă (apropo, 1 martie – deadline de înscreiere), alese de Marius Chivu și Florin Iaru. Iarăși, avem colaboratori noi – Alex Tocilescu, Ioan Antoci, George Roșu pe desen, Cristian Caravana pe cancan istoric (!).

Colaboratorii sunt vedetele, dar echipa de organizare nu e mai prejos. Mutrele lor spun tot.

La măsuța cu reviste am pus și un bol de Xanax, mai precis cu Skittles, m&m și ursuleți Haribo. Tot acolo am dat și etichete cu stele, lună și soare, a căror semnificație a fost citită mai târziu de Traian sub formă de predicție creativă de Tarot.

Par egzamplî:

„Soarele

Ești un soare, ești un crin, ești fiola cu venin.

În zilele următoare, vă veți întâlni pentru prima oară și îi vei spune „te iubesc”. El o să se înece cu milk shake. La urgențe, îi vei spune medicului de gardă „te iubesc” și el va aluneca peste înecat pe culoarul proaspăt spălat. La poliție, îl vei întâmpina cu „te iubesc” pe șeful de secție, care va recomanda un control psihologic în următoarele ore. În sala de așteptare pentru control, îi vei spune „te iubesc” unui nebun delegat și el îți va răspunde cu aceeași monedă. Veți trăi fericiți până la primul tratament.”

Întâmplările au debutat cu un concert Jazzappella, dacă nu i-ați ascultat până acum vi-i recomandăm, găsiți pe canalul YouTube al rev de pov câteva înregistrări de miercuri. Le mulțumim mult că au venit.

Andi a citit povestirea din secțiunea Brand Story, scrisă de Motanov pentru Adobe, care se numește Evadarea și în care e vorba despre cum complicii Illustrator, Indesign și Acrobat l-au ajutat să evadeze din capul în care s-a conturat, ca idee cu papion.

Pe tot parcursul lansării am dat spre scriere cu ruj o oglindă spartă (mulțumim, Dana!). Mesajele de amor ratat au umplut-o destul de repede.

Cât despre antrenamentul de imaginație al lui Motanov, să știți că tema a fost o scrisoare de adio în care motivul despărțirii să fie unul dintre titlurile povestirilor publicate în numărul 10. Le puteți citi în albumul postat de Motanov pe contul lui de Facebook.

Concursurile au fost două și s-au conturat așa: primul a fost presupus patru perechi care au încercat să rupă o inimă, trăgând de ea, fiecare pentru el. Cine era tras peste linia despărțitoare ieșea din joc. Culmea e că în ultima rundă inima chiar s-a rupt, iar setul de 6 cuțite pe care îl pregătisem ca premiu a fost împărțit frățește.

Al doilea concurs a implicat 10 participanți și o pereche de papuci cu inimioare. Fiecare trebuia să facă o declarație de despărțire celui din stânga, adică să-i dea papucii. Toți au primit ciocolată neagră pentru consolare, iar cea mai creativă declarație a fost premiată cu un set de așternuturi pentru o singură persoană.

Am avut și un moment de statistică în care am evaluat câți sunt cei pe care îi iubește, câți cei pe care nu-i iubește, pe bază de margarete, desigur. Bine, adevărul e că n-am găsit chiar margarete, ci tufănele!

Am încheiat cu o sesiune de photoshooting cu lacrimi și flori ofilite. Georgiana a picurat lacrimi cu pipeta pe obrajii participanților, iar Titel și Mihai au făcut niște poze la care chiar râzi cu lacrimi.

Cu numărul 10 am lansat și un supliment digital, populat cu personaje LGBT(=lesbian, gay, bisexul, trans) care iubesc, îl puteți descărca gratuit de aici. Despre inițiativă citiți mai multe aici.

Ne dorim foarte mult ca cercul jucăușilor de la lansări să crească, e păcat să pierdeți niște experiențe care sunt altfel când le trăiești pe viu. E adevărat că și pozele redau ce se întâmplă acolo, cu toate că în ultima vreme onor Facebook le amestecă după cheful lui!

Albumul cu poze aici. (Mulțumim, Titel, Mihai, Diana, Ramona!)

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *