4 aprilie , 2014

O NOUĂ EDIȚIE 18+

Mai știți când vă povesteam anul trecut de festivalul 18+? Am și fost, iată o dovadă, un cititor lung:

festival 18 plus 2013

Și anul ăsta tot la Cluj pe Cetățuie se adună cei peste 18 ani, tot între 17 și 18 mai. Și se pare că festivalul a rămas la fel de creativ și de nebun cum era când l-am cunoscut.

„Antrendând o mică armată de artisti în programul său, 18+ aduce instalaţii care-ţi vor năuci simţurile, un carusel muzical sofisticat care îmbină nume cunoscute ale scenei internaţionale cu proiecte underground pline de sevă, expoziţii atipice, spaţii artistice colaborative, animatori de toate culorile şi workshopuri cât se poate de inventive. ”

Anul trecut a existat acolo un labirint foarte mișto, anul acesta vor avea din nou un labirint, de data asta viu. „Pereţi care şoptesc, pereţi care cântă, pereţi care se contrazic la infinit până totul devine absurd şi nu mai ştii în ce direcţie să apuci, sau care vorbesc în zeci de limbi străine, pereţi care te apasă cu privirea şi alţii care îţi arată spatele în tăcere, pereţi în care poţi să intri şi alţii cu care te poţi juca, pereţi care arată cât de diverşi dar în acelaşi timp solidari putem fi.  Culoarele labirintului sunt la fel de imprevizibile şi pestriţe ca şi firea omului. Ne vor face să râdem cu gura până la urechi sau să ne emoţionam până în vârful unghiilor.”

Atenție, labirintul se va juca cu mintea noastră! „Mai mult, traseul labirintului viu este foarte provocator ca nivel de dificultate. Labirintul este viu nu doar prin faptul că este format din oameni, ci şi prin faptul că forma sa este într-o continuă schimbare. Culoare se închid şi deschid în timp real înaintea şi în urma vizitatorului astfel încât traseul parcurs de un om nu este acelaşi cu cel parcurs de altcineva care îl vizitează, să zicem, peste jumătate de ora, şi chiar acelaşi vizitator, dacă decide să se întoarcă din drum s-ar putea să nu mai găsească aceleaşi căi deschise.” (Dacă vreți să faceți parte din labirint, înscrierea se face la 18plusfestival @ gmail . com)

Așa, ce mai avem. Concerte.

Primul concert confirmat, pentru a doua zi a festivalului, este al Dunkelbunt and The Secret Swing Society, adică balkan electro swing.

Ca să aflați noutățile, urmăriți pagina de Facebook a festivalului. Și site-ul (click pe sticker :p):

festival 18+ cluj
Foto: Christine Marie Turcu

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *