13 martie , 2017

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (VI)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (VI)

Concursul trimestrial de povestiri cu numărul 6 a fost jurizat de scriitorul Bogdan Munteanu (invitație la lectură: Ai uitat să râzi). Îi mulțumim mult și de asemenea celor care ne-au trimis texte (peste 40), succes data viitoare și felicitări celor care au scris texte premiate sau alese pentru publicare! Vor apărea pe site în următoarele zile.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 iunie, vă așteptăm.

Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Bogdan Munteanu:

„După prima citire, n-am lăsat deoparte nicio povestire, asta pentru că toți autorii au fost responsabili, atenți cu munca lor. Un mare câștig, zic eu.

Așa, preferințe (intuiție, subiectivism ș. a. m. d.):

  • Retro (Petru Albu) – O lume cât se poate de vie, reconstituită în două pagini de o voce liniștitoare. La final, mi-am dat seama că vocea aia mi-a șoptit, de fapt, despre dispariție și moarte. Cu blândețe. Rar se-ntâmplă asta.
  • Sămânță de scandal (Cristina Cozmovici) – Povestirea dă rapid o senzație de familiaritate. Personajele și raporturile ierarhice dintre ele sunt conturate din doar câteva replici și detalii. Ton jucăuș, naturalețe, simț foarte bun al dialogului. Talent de povestitor și o excelentă stăpânire a limbii.
  • Gri (Horea Sibișteanu) – O știre de pe facebook (RIP Irina în descriere) îi trezește unui tip amintiri din facultate. Textul curge bine, autorul e relaxat și are chef de povestit, fără înflorituri și ambiții forțate. M-a prins, mai vreau!

Ok, încă una:

  • Picuri pentru Teodora (Radu Monoranu) – Un tată surprinde (și pare surprins de) câteva instantanee din lumea fetiței lui. Textul are umor, naturalețe și dialoguri bune. Nu are nu știu ce miză, are, în schimb, farmec.”

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *