Rev Scurt

antrenament Motanov

Scrieți o scurtă povestire într-un comentariu în care să folosiți cât mai multe dintre cuvintele vedete la „Cuvântul zilei” pe dexonline în ultima săptămână: băjenar, mefistofelic, beat, colaboraționism, raid, anatemă, imunotransfuzie!

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Liliana Negoi

Acuzat de colaboraţionism mefistofelic, un băjenar beat prins în urma unui raid pretinse a fi doar victima nevinovată a anatemelor strămoşilor săi şi solicită o imunotransfuzie compensatorie.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Răzvan Popa

Românii nu sunt băjenari, orice s-ar spune… raidurile mefistofelice întreprinse de barbari asupra meleagurilor noastre i-au făcut suspicioși de colaboraționism, mai ales sub permanenta amenințare a anatemei de la patriarh. Pentru supraviețuire au găsit leacul: nu imunotransfuzia, ci acea stare de joie de vivre românească… beția constantă.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Zorrilă Motănescu

Eugen Băjenariu era beat când a aruncat în mod mefistofelic anatema pe foștii săi colegi de partid acuzându-i de collaboraţionism.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Daniel Cristian Șerban

Nu se speria el aşa cu una cu două, au mai fost şi altădată raiduri. Sta în drum şi clipea des ca şi cum ochii i-ar fi avut puşi pe rafală fotografică, la toţi băjenarii, aruncând anateme asupra lor. Mulţi l-au considerat beat, el le-a răspuns râzând mefistofelic. Mai târziu s-a aflat ca îşi făcuse imunotransfuzie cu colaboraţionism.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

antrenament Motanov

Stai sub măr, îți pică unul în cap, ce revelație ai? Interzis Newton.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Dana Stănescu

Data viitoare să mă aşez sub un păr mălăieţ.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Cornel Bișa

Mărului nu i s-a deschis paraşuta.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

antrenament Motanov

Scrieți o scurtă povestire despre o bufniță care vrea să fie astronaută și să ajungă pe lună. Ce strategii încearcă?

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Alex Stadler

Îşi face cuib într-o rachetă.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Alin Alexandru Olaru

Se urcă într-o rachetă de lemn alimentată cu transpiraţie de şoricei de pădure.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Bianca Stupu

O bufniţă este astronaută, prin definiţie, tot ce vrea ea e să nu mai fie astronaută, să stea acasă şi să vâneze şoareci galaxori. După ce vânează şoarecii galaxori, îşi întoarce absolut toate stelele şi planetele la 359 de grade şi doarme găuri negre. Se trezeşte şi stă idei de neconceput.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Luchian Abel

Bufniţa asta de care zic acum s-a ascuns în costumul lui Neil Owlstrong, un astronaut fără experienţă, care era să facă accident, când a trecut cu Supernova pe lângă o supernovă. Noroc că a evitat-o în ultimul moment, chiar dacă s-a răsucit de vreo câteva ori şi a trecut razant pe lângă o familie de comete, care se traversa regulamentar Calea Lactee. Ce sperietură a mai tras bufniţa atunci, credea că visul ei de a ajunge pe lună s-a buhuhutizat. În fine, au ajuns pe lună şi, chiar înainte ca Neil să pună piciorul într-un crater, bufniţa a spart casca cu ciocul, şi, bineînţeles că i-a explodat căpăţâna. Lui Neil. Cumva, bufniţa a rezistat. Şi aşa s-a descoperit că bufniţele sunt atât de şmechere, că rezistă în spaţiu, fără echipament special. Buhuhu, end of story.

Dacă ți-a plăcut, apasă!

autor: Daniel Cristian Șerban

Bufniţa Vincenţiu îşi dorea să ajungă astronaut. Văzând că nu-i aşa uşor s-a înălţat în zbor până la vârful copacilor. Aici persuada de zor un nor călător să fie înălţată până la un nivel ameţitor. Norul fiind simţitor s-a înălţat precum un planor până pe vârful munţilor. De aici avea nevoie de un altfel de ajutor care s-o înalţe spre un alt strat superior. Şi începu a se ruga de o stea ce călătorea, să o ia şi pe ea. Steaua nefiind rea o acceptă pe spinarea sa, numai că ea nu urca ci cobora.

Dacă ți-a plăcut, apasă!