Iată că lansăm o colaborare cu revista „Viața Medicală”, prin care alimentăm cu literatură bună o nouă rubrică din săptămânalul tipărit: „Doza de ficțiune”. Ne-am implicat în acest proiect pentru că ni se pare că literatura poate cultiva empatia, de care avem nevoie atât în rândul cadrelor medicale, cât și al pacienților. Ne-am propus să dăm ocazia comunității noastre de scriitori la început de drum să își exerseze talentul în această direcție.

Ești un scriitor debutant și vrei să îți publici povestirea în secțiunea „Doza de ficțiune”? Îți spunem imediat ce ai de făcut!

Ce fel de povestiri căutăm

Căutăm microficțiuni cu tematică medicală. Câteva idei despre zonele pe care le puteți explora: pandemie, boli, sistem medical, personal medical, birocrație, condiția de pacient, pierderea sănătății fizice sau psihice, schimbări de viață în urma unui diagnostic, criză, familie, traumă, fobii, distanță și jargon medical sau apropiere, adaptare, o nouă privire asupra vieții șamd. Sunt doar câteva puncte de pornire, puteți merge în orice direcție din acest univers al sănătății, pierderii ei și vindecării.

Nu există o limitare de gen literar! Proza scurtă poate fi realistă, fantastică, umoristică, mistery, distopie, orice gen. Dar există o limitare de spațiu, așa că așteptăm #flashfiction, #microficțiuni, nu texte lungi.

Specificații tehnice: Ideal este ca povestirile să aibă în jur de 3000 de semne cu spații. Obligatorii: format Word, scris cu diacritice, numele autorului (real sau pseudonim, nu contează) să fie prezent în text.

Ce câștigi

Publicarea în ediția tipărită a revistei „Viața  Medicală” și, ulterior, pe site-ul aceleiași publicații.

Când trimiți

Poți trimite o povestire pe lună, până pe 15 ale lunii. (Deci poți candida în fiecare lună, dar nu mai des.) Prozele alese vor fi publicate eșalonat, în principiu câte una per număr, deci minimum 4 pe lună. Vei fi anunțat pe mail dacă proza ta a fost selectată sau nu.

Cui trimiți

Managerul de proiect este Florentina Ionescu, ea va alege povestirile pentru revistă. Trimite-i proza ta scurtă la florentina@revistadepovestiri.ro

Bio Florentina Ionescu

Florentina Ionescu este redactor la săptămânalul „Viața Medicală” din 2019. În timpul liber, scrie ficțiune. Participă la cursurile de scriere creativă organizate de Club Revdepov și i-au fost publicate în repetate rânduri în Revista de Povestiri prozele apreciate de invitații acestor ateliere. Publică proză scurtă și în alte reviste de profil: LiterNautica, Literomania, Optmotive, Omiedesemne, EgoPHobia, P(RO)EZIA. Participă constant la seriile Creative Writing Sundays, a absolvit atelierul online de scriere creativă (cu Marin Mălaicu-Hondrari); atelierul intensiv de scriere creativă (cu Cosmin Perța); atelierul de scriere creativă la Vama Veche (cu Marin Mălaicu-Hondrari); ateliere de scriere creativă cu Florin Iaru, Marius Chivu; ateliere de scriere creativă organizate de Fundația Calea Victoriei (cu Andra Samson și Alice Teodorescu).