Dacă ești pasionat de beletristică și citești mult, de ce să nu scrii despre cărțile care ți-au trecut prin mână?

Revista de Povestiri publică proză scurtă, interviuri și recenzii pentru cărți scrise de autori români și cărți de povestiri în general. Citește aici recenziile pe care le-am publicat până acum. Crezi că e ceva ce poți face și tu cu plăcere? Vrei să faci parte din echipa noastră și să ajuți scriitorii români și proza scurtă să aibă mai multă vizibilitate? Devino colaboratorul nostru!

Ce înseamnă să publici recenzii în Revista de Povestiri

Ar trebui să scrii recenzii literare, de două ori pe lună cel puțin. Cărțile despre care scrii îți rămân ție. Ele nu vin cadou de la edituri, ca în alte locuri, le cumpărăm noi pentru tine. Așa că tu ești cel care alege exact ce vrea să citească, atât timp cât rămânem pe terenul autorilor români contemporani sau al prozei scurte.

Nu trebuie să scrii de bine, recenzii pozitive, ci trebuie să scrii sincer, iar scopul să fie acela de a-i încuraja pe potențialii cititori să citească volumul și să își facă propria părere. Mizează pe a stârni curiozitatea!

Cum scrii o recenzie

Cu ocazia Maratonului de lectură pe care l-am organizat în 2013, am publicat un scurt ghid de scriere a unei recenzii, din care poți să te inspiri.

Cum devii colaboratorul nostru

Nu contează de unde ești sau ce experiență profesională ai. Ne interesează cum scrii, ce și cât citești. Trimite o recenzie la adresa simina arond revistadepovestiri punct ro, cu subiectul „Recenzent”. Scrie-ne în mail și ce cărți ai vrea să citești în următoarea perioadă. Dacă stilul tău de scriere a unei recenzii ne cucerește, abia așteptăm să te cunoaștem și să îți hrănim pofta de lectură!