26 martie , 2013

UN RĂSPUNS CÂT UN MILION DE LIKE-URI

Cum bine știți, când niște oameni lansează un proiect, speranța e mare și piedicile sunt multe. Ori de câte ori apare o manifestare extraordinară de susținere, oamenii din proiect se… emoționează. Cam asta ni s-a întâmplat azi, când am primit un răspuns de la Metrorex.

Maratonul de lectură va demara luni, 1 aprilie, printr-un fel de „occupy Metrorex”, o călătorie care începe la 18:30 la stația de metrou Berceni și se încheie în Pipera. Vă chemăm pe toți cei care credeți că cititul merită promovat. Vor fi acolo cei 30 de maratoniști, susținătorii lor și veți fi și voi (strângerea e între 18 și 18:30). Sperăm să avem 200 de oameni, să umplem un tren întreg. Ar fi minunat să fiți acolo. Luați o carte cu voi, va fi o călătorie destul de lungă! Vrem să obținem un tren de metrou plin de cititori.

Ei, pentru asta am făcut o solicitare oficială către Metrorex. Aveam nevoie de o autorizație să facem fotografii la start. Mai mult, Andreea Vasile, de la Digi24, vrea să facă o poveste video, ceea ce implică filmare la start.

Am primit răspunsul de la Metrorex azi și vi-l arătăm și vouă. Ca să vedeți că se poate, că uneori ai noroc de oameni care sunt în poziția să te ajute și chiar vor să o facă. Și au și o motivație pentru asta.

Când am cerut acordul să publicăm răspunsul, doamna Evelyne Croitoru ne-a spus:

„Desigur! Cred din tot sufletul că o carte citită poate însemna – în metrou, de exemplu – o voce mai puțin răstită, o față mai zâmbitoare. Nu?

Sper ca datorită unor inițiative precum „Maratonul de lectură” – să întâlnim în metrou tot mai mulți semeni iubitori de lectură întrucât lectura înseamnă cunoaștere iar cunoașterea înseamnă – printre altele – libertate.”

No further comment!

 

Comentarii facebook:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *