23 iulie , 2013

BAD RALLY

Sau Poveste proaspătă cu tineri români care pleacă în lume să facă bine. Scris de Ramona Chirica.

Mai ţineţi voi minte cum vara trecută Motanov s-a plimbat în scopuri deloc pisiceşti şi foarte umanitare vreo 15.000 de kilometri, tocmai până-n Mongolia? Ei bine, domnul nostru mov şi-a tras sufletul, şi-a arcuit mustăţile şi se pregăteşte din nou de aventuri la drum lung.

De data asta se va lipi de maşina primilor doi români înscrişi în celebra Amsterdam – Dakar Challenge: 10.000 de kilometri, 13 ţări şi-un deşert întreg în doar 30 de zile, într-un Opel Astra Caravan din ’97, pentru o cauză măreaţă.

Pe cei doi năzdrăvani de care s-a agăţat bravul nostru motan îi cheamă Mihai şi Alexia, au câte douăzeci-şi-un-pic de anişori fiecare şi vor să dea gata 2 continente într-o lună.

Îşi alintă aventura bine pusă la cale „BAD Rally” (pentru că pleacă din Bucureşti: Bucureşti – Amsterdam – Dakar) şi se bazează că BADmobilul primit de la tatăl lui Mihai nu-i va lăsa la greu, prin mijlocul deşertului (Motanov ne face cu ochiul încrezător: „Unde-s trei, puterea creşte, chiar dacă unul doar toarce şi priveşte”).

De unde până unde ştiţi acum, dar nu cum, când şi de ce.

Se spune şi chiar e adevărat că totul a pornit prin 2004, când nişte olandezi binefăcători şi pasionaţi de călătorii aventuroase au hotărât să plece la drum spre Dakar, să facă bine pe meleagurile senegaleze. În câţiva ani, Fundaţia Challenge for Charity a strâns din donaţiile Amsterdam-Dakar Challenge peste 3 milioane de euro, bani care susţin proiectele legate de educaţie şi sănătate pentru zonele sărace Africa.

Altruiştii curajoşi care se încumetă să participe conduc mii de kilometri până la Banjul, capitala Gambiei, unde maşina este înscrisă la o licitaţie, iar banii obţinuţi sunt donaţi Fundaţiei Challenge for Charity.

Mihai şi Alexia muşcă din provocare la început de noiembrie: pornesc din Bucureşti cu trei zile înainte de startul oficial al cursei din Amsterdam, de pe 2 noiembrie, îşi sporesc energia cu ciocolată belgiană, chicotesc la câte-un bonjursava parizian, se strecoară camuflaţi prin Barcelona, traversează Gibraltarul spre Maroc (cu puţin noroc), trec cu bine şi de infinitul de nisip saharian, scapă de răpitorii de noapte mauritani, ajung în Senegal şi, într-un final, fac dansul fericirii în Gambia.

Noi suntem mândri de ei şi sperăm că şi voi, aşa că vă invităm cu mic, cu mare, să le urmăriţi aventura pe site-ul www.badrally.ro, să-i încurajaţi cu like-uri pe pagina de Facebook – şi, mai ales, să-i susţineţi cu donaţii pe site-ul de crowdfunding.

Comentarii facebook:

2 comments
  • […] Am avut pop-up cinema, video mapping psihedelic pe faţada Palatului Ştirbey, mini-zboruri cu balonul, tatuaje temporare, baloane de săpun gigantice, zone de relaxare pe care voiai să le iei acasă, cu pădure, cu tot, haine şi accesorii cu aer British, în bon ton cu festivalul, tombole cu biciclete care mai de care şi corturi colorate. Atmosfera era zen poate şi pentru că la fiecare pas te întâlneai cu cineva cunoscut, a fost ca un fel de reuniune cu mulţi oameni simpatici pe care nu i-am mai văzut de ceva timp. Apropo de întâlniri simpatice, şi noi, şi Motanov, ne-am bucurat de revederea cu Mihai şi Alexia, cei doi năzdrăvani care vor să ajungă până-n Gambia cu Badmobilul lor, cum v-am mai povestit. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *