21 mai , 2013

BOOKFEST 2013

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2013 se apropie, așa că vă punem în gardă: cu un eveniment atât de amplu nu e de glumă, începeți să vă luați vitaminele! Nu de alta, dar vor fi acolo peste un milion de cărți de la peste 200 de edituri, în total un hectar de cultură în pavilioanele C1-C5 de la Romexpo, între 29 mai și 2 iunie.

Țările invitate anul acesta sunt Austria, Germania și Elveția, puteți urmări noutățile legate de participarea lor pe blogul dedicat. Literatura de limbă germană va fi în centrul atenției.

Dar ce nu va fi în centrul atenției? Că doar programul palpită de viață, adică de lansări de carte și evenimente care mai de care mai interesante. Vă recomandăm să urmăriți pagina de Facebook a Salonului Internațional de Carte pentru vești și povești despre cărți și autori.

Rev de Pov va fi și ea acolo, împreună cu alte patru reviste independente, la un stand comun, în pavilionul C3. Am pregătit câteva reuniuni creative, iată despre ce va fi vorba:

Decât o Revistă – la stand, 29 mai, 17:00 – 18:00

Prezentare despre cum construim povești non ficționale prin jurnalism narativ: documentare, verificare, ce înseamnă poveste în cadrul jurnalismului. 

Rolul poveștilor în jurnalismul narativ – Lavinia Gliga va vorbi despre ce înseamnă un arc de poveste, cât de important e un personaj și acțiunea, despre faptul că jurnalismul scris în acest fel mișcă și creează comunități, despre nevoia de acuratețe și documentare exhaustivă.

Love Issue – la stand, 29 mai, 18:00 – 19:00

Workshop de proiecte foto cu Constantin Nimigean – ce înseamnă un proiect foto, cum alegi ideea, exemple de proiecte foto, cum le promovezi, comunități de fotografi și publicații specializate.

Revista de Povestiri – la stand, 30 mai, 17:00-18:00

Discuție despre scrierea creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru.

Invitații vor vorbi despre capcanele de care trebuie să se ferească scriitorii la început de drum, despre motivația de a scrie, despre carnețelul cu idei, despre stil, personaje, conflict, despre cititori și cum te raportezi la ei.

Formaje – scena C3, joi, 30 mai, de la 18:00 la 19:30

Sesiune demonstrativă de live drawing Graffiti/Stret-art Typography susținută de doi street-artists cu experiență, Homeboy (BV) și MIST (B). În timpul reprezentației lor, vor fi acompaniați de o coloană sonoră special creată pe conceptul evenimentului.

Zeppelin – la stand, vineri, 31 mai, de la 18:00 la 19:00

Invitat special – proiectul Calup. Casa Lupu a apărut ca un spațiu comun de lucru pentru aproximativ 30 de prieteni. Ulterior, numărul celor interesați de idee a crescut, formând o veritabilă o comunitate. Treptat, activitățile grupului au căpătat și un caracter public, o soluție de petrecere a timpului (liber) în mod creativ, o reacție proactivă la oferta culturală locală. Încă din primul an de activitate, Casa Lupu a devenit un spațiu cultural alternativ (re)cunoscut în București.

Programul de vizitare sună așa: miercuri, joi și duminică de la 10:00 la 20:00, iar vineri și sâmbătă de la 10:00 la 22:00. Ne vedem acolo!

Comentarii facebook:

1 comment
  • […] Vă povesteam săptămâna trecută despre Bookfest 2013 și despre planul creativ de acțiune al revistelor independente. Vă reamintim că Salonul Internațional de Carte are loc de miercuri până duminică, în pavilioanele C1-C5, la Romexpo. Între timp a fost publicat și programul complet al evenimentelor. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *