13 septembrie , 2012

CONCURS – 2 ABONAMENTE LA FESTIVAL BALKANIK

Dragii noștri balcanici, avem concurs balcanic.

Tema

Scrieți într-un comentariu la acest post o scurtă povestire în care personaj principal să fie balcanicul Nastratin Hogea.

Deadline

Duminică, 16 septembrie la miezul nopții fix. Luni anunțăm câștigătorii.

Premiile

Două abonamente pentru cele trei zile ale evenimentului.

Festivalul

Balkanik e la ediția a doua și are loc în Grădina Uranus, de pe 21 pe 23 septembrie. Vin acolo numai trupe care să vă seducă urechile, apoi creierul, care cu siguranță va pune în mișcare dănțuitoarele picioare!

Toate detaliile cu putință pe site-ul festivalului. Ne vedem acolo!

Comentarii facebook:

6 comments
 • Oana Moisil spune:

  Plouă mărunt în paginile lui Nastratin, mai cărunt acum, în călătoria prin timp. În orice zi ar pleca, se întoarce joi dimineața. De fiecare dată, poveștile lui aduc a năzdrăvăniile lui Păcală, pe care l-a și cunoscut. Ne spune cum a stins primul foc făcut vreodată, cum a scăpat prima roată în Nil, cum a scos-o pe Ana din zid, cum îl trăgea pe Moș Crăciun de barbă. Ultima dată a călătorit în viitor. Și-a luat șlapii de piele, turbanul roz și un papion de-a lui lui Frank Sinatra. Papionul l-a dat pe rom, șlapii i-a pierdut pe drum. Doar turbanul îi rămăsese de-acasă, dar l-a pierdut în pariul pus pe fata frumoasă. A pariat cu un egiptean pierdut și el prin timp pe țiganca cu ochi verzi. Nastratin spunea că e din poveștile scrise de el, egipteanul spunea că a desenat-o, acum mii de ani, într-o piramidă recent dărâmată. Țiganca le-a zâmbit și le-a arătat glezna de româncă născută aici pentru prima dată. Nastratin a zâmbit și i-a spus că îi scrie o poveste dacă îi dă de veste unde se întâlnesc diseară. Ea a scris un bilețel și i l-a băgat la turban. Gelos, egipteanul i-a luat turbanul și dus a fost, înainte ca Nastratin să citească literele țigănești. Dimineața de joi a venit, iar Nastratin nu a mai apucat nici să vadă țiganca frumoasă, nici să citească scrisul din turban. A promis că se întoarce iar la festival, de data asta fără să mai vorbească cu vreun egiptean.

 • Andrada Lăutaru spune:

  Ajun(şi)
  A fost odată ora 00:00 într-un Cluj nocturn. De pe un peron: ,,Trenul accelerat cu direcţia Bucureşti soseşte în staţie la linia 3”, Nastratin aude din spatele unui anunţ. 3 babe se îngrămădesc să urce. O ţigancă î(ş)i ghiceşte în palmă că asta e direcţia de ducă. Nastratin rumegă…pâine..uscată. Victoria credinţei ar triumfa balcanic. Sau ar cânta la taraf. Sau ar juca cu picioarele goale pe note pline de muzică. Sau ar zbura spre Uranus. Sau ar rumega duminica pâine dumicată în vin. Sau ar (năzdră)veni cu viteza unui pur sânge. STOP! Autostop. 00:07 O căruţă opreşte la semnul mâinii de ţigancă. După ce cuiele de pe drum fac un ocol printre bălţi cu rău de mare, caii îşi iau copitele în spate şi lasă căruţa pe drum. Acelaşi spate de cal îl cheamă şi pe Nastratin la drum, dar acum, Nastratin se întine cu ţiganca pe iarbă. Sau era nisip. Sau era o planetă. Sau, s-au ridicat pe cai şi s-au pierdut…
  A fost ora 09:00. Într-un Bucureşti diurn, 3 babe se îngrămădesc să coboare:
  -Unde crezi că au ajuns?
  -S-au dus…nu ştiu unde, dar ştiu ce: Nastratin Hogea şi ţiganca lui!
  …povestiţi sub clar de planetă.

 • Oana și Andrada, vă mulțumim pentru participare, sperăm că v-a făcut plăcere să-l reanimați pe Nastratin ;))
  Revenim în scurt timp cu detalii despre cum primiți abonamentele.

 • Ridicați abonamentele de la sediul Balkanik: Asociația Culturală Metropolis, str Costache nr 10A, sc 2, et 3, ap 5 (zona Eroilor).

 • Oana Moisil spune:

  iuhuuuu! Mulțumim! Ne vedem la dănțuială! Long live Nastratin! :)

 • Andrada Lăutaru spune:

  Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *