30 mai , 2013

CONCURS – POVESTIRI DESPRE IE

Cum mai e puțin și bântuim prin oraș la Noaptea Institutelor Culturale, să începem să vorbim despre asta printr-un concurs. În noaptea cu pricina, pe 14 iunie, Institutul Cultural Român a pregătit un program autentic românesc, despre care nu vă dezvăluim încă prea multe.

„De ce ne-am gândit să organizăm un concurs de texte despre ii? Fiindcă la Noaptea Institutelor Culturale vom organiza și o expoziție de obiect, în parteneriat cu Designist, și tot atunci vă vom oferi și cărți poștale cu lucrări ale unor tineri designeri care folosesc în creațiile lor elemente tradiționale. Și pentru că ne plac iile. Și pentru că ne place să citim povești. ” (ICR)

V-am tot antrenat cu concursuri de povestiri în ultima vreme, așa că așteptăm să ne lăsați paf!

Temă

Scrieți un text de 2000 semne (+/- 5%), în care să ne spuneți o poveste reală sau imaginară, despre o ie. Poate ați observat că ia renaște, am început să o recuperăm prin interesul designerilor din noul val, o vedem pe la târguri și expoziții, ba chiar și pe mândrele din oraș. Căutăm povești care fără ii nu s-ar fi întâmplat sau nu s-ar fi imaginat.

Termen limită și mecanism

Așteptăm textele voastre pe adresa povestiri@icr.ro, până luni, 10 iunie 2013, ora 10.00. Scrieți numele complet și datele de contact (e-mail, telefon), să putem lua legătura cu voi.

Juriul va fi compus din Simina Diaconu (editor rev de pov) și un reprezentant ICR.

Premii

„Ca recompensă, nu veți câștiga doar experiență și o opinie despre textul vostru literar, ci și premii oferite de Bitdefender și Editura ICR. Cele mai bune trei texte vor primi licențe antivirus de la cea mai apreciată companie românească din domeniul IT – aflată sub semnul steagului dacic – precum și albume de la Editura ICR.  Iar dacă veți reuși să impresionați juriul, Revista de Povestiri vă va publica textul pe site, iar studioul de fotografie HeartMatesStudio va transpune cea mai frumoasă povestire în imagini, într-o ședință foto artistică.”

Săriți!

UPDATE: Citiți aici povestirile care ne-au plăcut cel mai mult.

Comentarii facebook:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *