3 noiembrie , 2015

CONTURI DE DONAȚII PENTRU COLECTIV

CONTURI DE DONAȚII PENTRU COLECTIV

Comunicatul de presă (sublinierile ne aparțin):

Fundația Estuar este alături de familiile victimelor tragediei din Club Colectiv. Încă de sâmbătă, Fundația Estuar a pus la dispoziția donatorilor un cont în lei, unde se pot face donații, iar luni s-a deschis cel de-al doilea cont, in euro.

În acest moment, avem funcționale două conturi de donații:

  • Cont în lei:

RO45RNCB0064004896460001

Fundația Estuar

Banca Comercială Română, Sector 5, București

  • Cont în euro:

RO64 RNCB 0076 0048 9646 0029

Fundația Estuar

Banca Comercială Română, Sector 5, București

Adresa băncii: Bdul Tudor Vladimirescu nr. 57, Bl. T 4, sector 5, București.

SWIFT: RNCBROBU

„Suntem impresionați de mobilizarea celor care vor să ajute: la două zile de la lansarea anunțului, în conturile Fundației sunt peste 13.000 euro strânși. Am oferit deja și primul sprijin, un ajutor de înmormântare în valoare de 2400 de lei, către familia lui Claudiu Petre. În prezent, avem cinci cereri concrete de sprijin financiar, pe care le gestionăm.

Într-o primă etapă, vom oferi câte 2400 lei ajutor de deces fiecărei familii îndoliate. În acest sens, facem apel către prietenii și familiile celor afectate de această tragedie și îi rugăm pe toți să ne contacteze, pentru că este posibil ca prin rețeaua noastră să nu ajungem la toți cei care au nevoie.

În funcție de sumele ce se vor strânge în zilele urmatoare, intenționăm să ajutăm și supraviețuitorii,  familiile greu încercate de această tragedie, cu ajutor financiar suplimentar, pentru fiecare persoană.

Campania de strângere de fonduri este încă în plină desfășurare, abia peste câteva zile vom putea anunța date concrete asupra sumei strânse în conturi. Pentru a asigura transparența procesului, la fiecare final de săptămână vom anunța donatorii și banii strânși, precum și cum s-au cheltuit banii.

În plus, dacă suma totală depășește sumele pe care le-am stabilit, diferența rămasă va fi distribuită tot victimelor. De asemenea, precizăm că dacă un donator dorește ca suma să fie direcționată către o anumită persoană sau familie, vom avea grijă să respectăm intenția donatorului.

Am vrea să precizăm faptul că Fundația Estuar nu percepe comision pentru gestionarea acestei campanii, echipa Fundației fiind implicate pro bono, la fel ca și partenerii noștri, Grupul de ajutor Împreună Rezistăm, cei care au pierdut foarte mulți prieteni în această tragedie”, declară Amedeea Enache director executiv al Fundației.

De asemenea, Fundația Estuar s-a alăturat Grupului de ajutor #ImpreunaRezistam – FB.com/ImpreunaRezistam

***

Despre Fundația Estuar

Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră. Organizația a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală. Echipa Estuar militează împotriva stigmatizării adulților cu probleme de sănătate mintală, pentru deschiderea și desființarea prejudecăților existente față de acest grup și pentru incluziune. Viziunea organizației pune accentul pe oferirea de alternative sociale pentru integrarea beneficiarilor fundației în comunitate, susținută și prin intermediul activităților de lobby și de advocacy.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.estuar.org și www.facebook.com/Fundatia-Estuar-332024717001234

Persoană de contact Fundația Estuar – Amedeea Enache – 0753 088 675

——–

[UPDATE] Pentru cei care vor să doneze în lire, dolari, prin sms sau prin PayPal, am găsit următoarele opțiuni:

În contul Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea „Colectiv”

RO 69 BRDE 450 SV 4251 960 4500

deschis la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Adresa băncii: Bd. Ion mihalache, nr. 1-7, sector 1, București, Sucursala BRD GSG SMCC

Crucea Roșie Română

RO37BRDE410SV81385954100  deschis la BRD, agenția Piața Romană
COD SWIFT BRDEROBU

8824 pentru dotarea spitalelor cu saltele speciale și aparatură medicală pentru victimele cu arsuri, Asociația Dăruiește Viață

8827 pentru cumpărarea de medicamente și consumabile pentru spitale și asigurarea asistenței la domiciliu pentru supraviețuitori, Crucea Roșie Română
Valoarea SMS-urilor este de 2 euro și banii merg integral la cauze. Numerele sunt valabile în rețelele Orange, Telekom România Mobile și Vodafone.

fundatiaestuar@gmail.com

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *