20 noiembrie , 2013

GAUDEAMUS 2013

Musai să veniți în intervalul 20 – 24 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo, unde se întâmplă iar Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură, ediția 20!

Programul de vizitare e miercuri – vineri de la 11:00 la 20:00 și sâmbătă – duminică de la 10:00 la 20:00, biletul de intrare costă 5 lei, sau vă puteți face abonament, cu 10 lei, și intrați de câte ori vreți (biletele vă dau posibilitatea să participați la tombolă!). Au acces gratuit următoarele specii: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi, grupuri organizate.

Ce poate nu știați despre Gaudeamus: E organizat de Radio România, care pe 1 noiembrie a împlinit 85 de ani, (mulți înainte!) și face parte dintr-un program numit „Lectura”, inițiat de Radio România în 1994, și care înseamnă până acum 77 de târguri Gaudeamus în țară. Altceva ce poate nu știați, dat fiind că nu sunt acolo foarte mulți fani, e că târgul are și o pagină de Facebook.

Anul acesta, invitatul de onoare nu este o țară, e un grup de țări – „Grupul țărilor nordice”: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, care l-a desemnat ca președinte de onoare al ediției pe ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén. Sloganul grupului e „Cool Nordic Bucureşti”, potrivit pentru un program cool: peste 30 de lansări de carte, conferinţe, proiecţii de film, ateliere creative, adresate unui public diversificat ca vârste şi preocupări. Majoritatea evenimentelor se vor desfăşura la standul Invitatului de onoare, la parter.

Un alt stand străin atrăgător este cel al GADIF, care marchează a XX-a aniversare a intrării României în Organizaţia Internaţională a Francofoniei prin dezbateri, lansări de carte, concursuri, sesiuni de autografe benzi desenate, premii literare francofone şi multe alte surprize.

Vă semnalăm și posibilitatea de a face donații de cărți de miercuri până sâmbătă, în cadrul proiectului „Cărțile se întorc acasă”, care dotează cu cărți bibliotecile rurale și școlare, de data asta şcolile cu predare în limba română din Valea Timocului (Serbia).

De asemenea, dacă vă plac olimpicii români, aveți ocazia să-i vedeți pe 23 noiembrie, ora 15:30, la standul Automobile Dacia.

Iar dacă spiritul de vânător cititor vă animă, aveți un concurs de la Bookblog numai pentru voi.

Vor avea loc peste 600 de evenimente editoriale și profesionale, n-aveți voie să le ratați pe toate!

Am căutat programele de lansări ale editurilor, iată o selecție din ce am găsit până acum: Polirom și Cartea Românească (NB: antologia Best of: proza scurta a anilor 2000, coordonată de Marius Chivu, lansată pe 23 noiembrie la 17:30), Univers, RAO, Curtea Veche, Nemira, Humanitas (NB: se lansează și autorii premiați la Concursul de debut literar Unicredit, dar se pare că vineri de la 19:00, nu cum apare în program), Herg Benet, TritonicALL (NB: 22 noiembrie, ora 19:00, la Standul ALL
„Și acolo ce-o să faci”? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate de Diana Ursachi, util pentru cine scapă din țară). De asemenea, se pare că vineri veți putea cumpăra în premieră de la standul editurii Art noua carte de povestiri a lui Florin Iaru, „Povestiri cu final schimbat”.

Pe final, vă mărturisim că pe noi ne găsiți într-un vesel stand undeva sus la cucurigu, ne gândeam să vă așteptăm cu mere, pentru că tocmai le-am cules și pentru că târgul e epuizant ca orice plăcere serioasă.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *