15 august , 2016

INTERVIU CU SERGHEI CHIVIRIGA

INTERVIU CU SERGHEI CHIVIRIGA

Interviu realizat de Simina Diaconu.

Serghei Chiviriga e antrenorul atelierului de animație stop motion, care a a avut prima ediție în primăvară. Puteți vedea scurtmetrajele terminate de cursanți în playlistul de mai jos. În prezent, avem înscrieri la a doua ediție până pe 25 august.

Serghei, povestește-ne puțin despre tine.

M-am născut în Florești, un oraș mic din nordul Republicii Moldova. Pasiunea pentru filme și animație o aveam de mic. Sunt regizor, actor și animator. Am făcut parte din numeroase proiecte de artă vizuală în ultimii ani. Momentan sunt în post producție cu scurtmetrajul de animație „Cel mai bun client” ce va avea premiera la sfârșitul anului.

Care a fost cel mai provocator rol ca actor?

Rolul din piesa de teatru „Fight Club”, adaptare dupa cartea lui Chuck Palahniuk a fost cel mai important și solicitant pentru mine. Pe lângă repetiții, aveam antrenamente aproape în fiecare dimineață, unde învățam să ne „batem”. Jucam într-o hală industrială cu publicul printre noi. Interpretam mai multe personaje, foarte diferite între ele. Cele mai dificile erau scenele de bătaie, trebuia să ai grijă în toată adrenalina piesei să nu-ți lovești partenerul și să-ți păstrezi personajul. A fost o experiență unică.

La ce ți-a plăcut cel mai mult să lucrezi ca regizor?

Cel mai greu, dar și cel mai frumos proiect la care încă lucrez este scurtmetrajul „Cel mai bun client”.

Fiecare proiect în parte a fost important pentru mine. Îmi puneam amprenta și aveau să mă reprezinte ca artist. Evident, toate au fost diferite, de unele sunt foarte mândru, de altele mai puțin. Am avut lângă mine tot timpul o echipă formidabilă, de la care am învățat foarte multe. Ca regizor începător trebuie să fii pregătit să greșești, să-ți asumi greșeala, să înveți din ea, să te ridici și să continui, asta face parte din proces.

Acum un an m-am „aruncat” în realizarea unui videoclip, era prima experiență regizorală de genul ăsta. Dupa 2 zile de filmare și 2 luni de montaj a fost lansat – „Paradox – Crowd Control feat. Rodion GA”. Videoclipul a fost proiectat la câteva festivaluri naționale și internaționale.



Ce e Mumuș, care e misiunea lui?

MUMUȘ e un hub creativ, sub acest „acoperiș” colaborăm mai multi artiști vizuali. E un studio mobil la început de drum, dar suntem într-o continuă evoluție artistică.

Ai ținut în aprilie un atelier de animație stop motion la noi și acum te pregătești pentru o nouă ediție. Cum ți s-a părut experiența, ce vei schimba la următorul atelier?

Am avut cursanți de diferite vârste și din diferite domenii, care au învățat cum se face un film de animație de la zero. Am fost plăcut surprins să văd filmele finale. Pentru următorul atelier vom încerca să dedicăm mai mult timp animației în timpul cursului și să lucrăm asupra unei teme/povești comune. Ca să nu se piardă timpul între ședințe, vom face mai multe teste de animație acasă și le vom corecta/discuta la atelier. Astfel, animațiile finale individuale vor fi montate într-un singur film/videoclip stop motion.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *