1 august , 2012

LANSĂM PE SITE SECȚIUNEA „REV SCURT”

Da’ ce v-a venit, maică?

Am făcut Rev Scurt pentru că Motanov și-a dat seama că toate comentariile la antrenamentele lui de imaginație sunt înghițite de balena Facebook și nu le mai găsește nimeni. Mare păcat. Plus că n-am folosit Twitterul la potențialul lui până acum.

Ce punem acolo

Ei bine, acolo vei găsi povestiri superscurte, de maximum un paragraf (cel mai mult 1000 de semne cu spații). Criteriile de publicare sunt – să contureze o poveste, să creeze emoție, să-l facă pe cititor să-și imagineze poate mai mult decât e scris acolo.

Cine scrie

  • Vom alege povestirile cele mai bine conturate dintre cele scrise de recruți pe Facebook
  • Vom cere povestiri de la utilizatorii de Twitter, mai ales că ei sunt obligați de rețea să se limiteze la 140 de caractere. Dacă scrii o povestire într-o frază, pune hashtagul #revscurt sau menționează-ne @revdepov, să știm că ai scris.
  • Dacă vrei să participi în alte moduri decât cele de mai sus, pune povestirea într-un comentariu la postul zilnic de pe pagina de Facebook, prin care vom semnala noile povestiri publicate. Dacă și numai dacă nu ai cont de Facebook, trimite-i motanului: motanov [at] revistadepovestiri.ro

Frecvență

Rev Scurt va fi actualizat în fiecare zi de luni până vineri, la ora 1. Ziua în amiaza mare.

Reclamații

Dacă a apărut ca superscurtă un comentariu postat la Motanov pe wall și ai vrea să nu apară, dă-i un mail la motanov [at] revistadepovestiri.ro și îl scoatem.

Cu ce seamănă și cum diferă de ce s-a mai făcut

Dacă ești pe Twitter, probabil știi contul @VeryShortStory E vorba de un tip care publică povestiri în 140 de caractere, plecând de la substantive primite de la cei care îl urmăresc. Deci tot ce vezi acolo e scris de el. Noi, în schimb, vom publica povestiri scrise de oricine. Facem o selecție. Dacă nu-ți publicăm o superscurtă, nu te supăra, scrie mai multe!

Chiar autorul nostru Michael Haulică a făcut revista-blog Microtexte în 2009, e practic exact același lucru, doar că e greu să susții așa ceva dacă nu ai mulți oameni care să scrie. Chiar Michael întreba dacă ar merge relansat conceptul, după ce a văzut pe site că aveam în plan să facem o competiție în urma căreia să publicăm un volum de superscurte. La câți oameni cu imaginație adună rev de pov în jurul ei, avem de unde să ne alimentăm!

Inspirație

Probabil știți povestea cu Hemingway, care a făcut un pariu că poate să scrie o povestire în doar șase cuvinte, și a reușit: „For sale: baby shoes, never worn”. Există și un site, sixwordstories.net, unde numai povestiri în șase cuvinte se publică. Dacă reușiți chestia asta, musai să aflăm și noi!

Later edit: Am trecut de la #pov la #revscurt, din motive ușor de aflat :D

Comentarii facebook:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *