9 septembrie , 2015

NATIONAL SCREENWRITING ALUMNI PITCH

NATIONAL SCREENWRITING ALUMNI PITCH

Studenți la facultăți de film sau absolvenți, fiți atenți:

A doua ediţie a National Screenwriting Alumni Pitch primeşte propuneri de scenarii de lungmetraj până la 1 octombrie 2015.

National Screenwriting Alumni Pitch este un program educaţional pilot organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, pentru a facilita interacţiunea dintre studenţii sau absolvenţii facultăţilor de profil şi regizorii, producătorii, distribuitorii de film români.

Programul are ca scop soluţionarea scindării care apare după absolvirea studiilor de profil. De asemenea, îşi propune să încurajeze dezvoltarea scenariilor de lung-metraj în vederea producţiei.

Înscrierea în cadrul programului e gratuită și se poate face la adresa de e-mail  romanianpitch@gmail.com până la data de 1 octombrie 2015 şi constă în trimiterea tuturor materialelor necesare pre-selecţiei :

– O pagină de prezentare a proiectului de lung-metraj (titlu, gen, logline, sinopsis) ;

– Treatment al proiectului (5-10 pagini) ;

– Scurtă biografie şi CV ale fiecărui membru al echipei ;

– Scurtă scrisoare motivaţională a scenaristului ;

– Opţional: moodboarduri, anexe vizuale, teasere ;

A doua ediţie a programului va avea loc în decembrie 2015, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, debutând cu un curs de îndrumare cu privire la tehnici de prezentare a unui scenariu (pitching).  Componenta principală a programului va consta însă într-un pitch public adresat producătorilor români, urmat de întâlniri individuale cu producătorii invitaţi.

Toţi participanţii din selecţia oficială se bucură, pe durata programului, de sprijin instituţional necondiţionat, de îndrumare şi de promovarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional în vederea înlesnirii vizibilităţii acestora.

Condiţiile de eligibilitate în vederea înscrierii sunt:

  • Participanţii trebuie să fie studenţi în an terminal sau absolvenţi ai unei Facultăţi de Film sau ai unei facultăţi de profil audio-vizual de pe teritoriul României.
  • Proiectul prezentat trebuie să fie debut în lung-metraj pentru scenarist.
  • Sunt acceptate următoarele categorii de lung-metraj : ficţiune, animaţie, documentar, omnibus.
  • Participanţii se pot înscrie individual (scenarist) sau în echipă (scenarist, regizor şi/sau producător executiv sau co-producător), în funcţie de stadiul în care se află proiectul.
  • Inainte de înscrierea în cadrul pre-selecţiei, participanţii pot fi rugaţi să demonstreze drepturile asupra proiectului, prin urmare este recomandată înscrierea scenariului într-o bază de date autorizată, anterior înscrierii în cadrul programului.

După etapa de pre-selecţie, fiecare participant selectat va fi invitat să trimită scenariul integral sau minimum 20 de pagini din scenariu, până la data de 15 octombrie 2015. The National Screenwriting Alumni Pitch va selecta maximum 10 proiecte de lung-metraj.

Prima ediţie a programului a debutat în luna decembrie a anului 2014, în cadrul Festivalului de Film Studenţesc CineMAiubit, reunind 12 proiecte de lung-metraj selectate. In cadrul prezentării publice a scenariilor au participat reprezentanţii caselor de producţie româneşti, dintre care amintim Castel Film, Hi Film, Domino Film, Strada Film, Studioset, deFilm, Elefant Film, Atelier de Film.

Programul este iniţiat şi facilitat de către Ioana Mischie, scenarist doctorand şi consultant în cadrul Departamentului de Parteneriate şi Iniţiative Internaţionale al UNATC.

Pentru mai multe detalii: Tumblr, Facebook.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *