9 august , 2013

ATELIER DE COMUNICARE „NESTworking”

[Acesta este anunțul despre primul atelier de comunicare, pagina actualizată a atelierului e acum pe Club Revdepov.]

Deschidem înscrierile pentru atelierul de comunicare coordonat de Magda Bunea.

NESTworking este o activitate de tip antrenament în stăpânirea comunicării, concentrată pe importanţa lucrului cu tine însuţi, într-un mediu care are încredere în tine, te stimează şi, da, te iubeşte necondiţionat. În cadrul acestui tip de atelier, activitatea propriu-zisă va semăna foarte mult cu antrenamentul din sport şi aproape deloc cu cea de training, din sălile de curs. Fiecare participant va beneficia de sprijinul antrenorului pentru lucrul asupra acelui aspect pe care vrea să îl îmbunătăţească în felul în care comunică.

NESTworking este structurat pe modelul clasic al coaching-ului: GROW (goal, reality, options, wrap-up). Va fi evaluata competenţa în comunicare, fiecare va explora căi de îmbunătăţire a căror realizabilitate va fi verificată, şi fiecare va alege ce şi cât vrea să îmbunătăţească şi îşi va asuma un plan de acţiune. Antrenorul va fi cel care, ca şi în sport, va urmări „cum” se produce progresul, va fi atent, va oferi feedback, va încuraja şi va pune întrebări care să ajute persoana respectivă să găsească cea mai bună cale pentru a obţine ce şi-a propus, în modul cum comunică.

Pentru cine facem atelierul

Pentru cine este conştient că vrea să comunice mai bine şi alege să facă ceva pentru asta, fie în relaţia cu el însuşi, fie cu prietenii, cu părinţii, cu colegii. Sau cu mediul organizaţional în care munceşte, pentru că simte – sau crede – că isprava neînsoţită de o comunicare pe măsură rămâne fără consecinţe.

NESTworking este o facilitate de a beneficia de un serviciu scump – coaching-ul – într-o formă accesibilă financiar, dar fără rabat calitativ, pentru cei aflaţi la început de drum – este un cuib în care faci câteva exerciţii utile înainte de începe să zbori.

Ce cuprinde atelierul

Magda spune că pentru a da răspunsul la această întrebare i-a fost foarte util comentariul Andreei Tănase, la anunţul cu Atelierul de scenaristică „PLAY”: „mai întâi scriere creativă, acum scenaristică… can’t wait to see what’s next!”

Da, la NESTworking poţi (!):

–          să observi scenariul conform căruia acţionezi

–          să conştientizezi faptul că îl poţi schimba

–          să ai încredere în tine să îţi asumi responsabilitatea schimbării

–          să fii creativ pentru a alege cel mai bine.

Vor fi spuse toate vorbele specifice comunicării – ascultare, asertivitate, negociere, conflict, proactivitate, empatie, întrebări – dar mai ales vor fi practicate. Fiecare participant va avea o fişa de lucru personală.

Înscriere

Dacă ştii că vrei să comunici mai bine, scrie-ne până pe 14 august pentru ce (!) vrei să participi la acest atelier la simina[at]revistadepovestiri.ro.

Fiind un mediu de lucru de tip antrenament, formularea obiectivului şi a motivaţiei de a-l atinge este esenţială.

NEST working este un atelier cu număr limitat de participanţi: 9, nici mai mulţi, nici mai puţini, a zis Magda, şi a spus că e vorba de a garanta că antrenamentul are efectul pentru care este făcut.

Cuibul va fi populat după modelul „primul curios serios, primul primit frumos”.

Participarea la atelier are un preţ! 400 de lei, plata se va face în prima zi a modulului și nu se restituie parțial pentru întâlnirile pierdute de participant. Abonații rev de pov au reducere 10%.

Desfăşurare

Ciripeala: lunea şi miercurea, de la 18:30 la 19:30++, timp de 4 săptămâni, între 19 august şi 12 septembrie. De asemenea, fiecare participant la cuibul lui, va avea o temă săptămânală de exersare a atenţiei – da, doar atenţia! – ca practică a comunicării şi a responsabilităţii faţă de sine şi de viaţa. O întâlnire de tip follow-up va avea loc pe 23 septembrie.

NESTworking este structurat în două module:

  • primul modul va fi centrat pe comunicarea nonverbală cu alţii şi cu sine, în contextul celebrei observaţii „Când mere, gândeşti că scrie”.
  • al doilea modul va fi centrat pe comunicarea verbală, în contextul frecventei aşteptări „Dacă-ţi zic, gândesc că meri.”

Pentru ce să participi

„Ca să crească masiv valoarea viitorului lor, fiecare are de făcut un lucru, un singur lucru: să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare.” Warren Buffett

Participând, faci primul pas din drumul de 1000 de li, cum zice proverbul chinezesc.

De ce e primul pas atât de important? Pentru că dă direcţia şi sensul următorilor 999.

Vei comunica mult mai bine cu tine şi cu ceilalţi – măsurabil mai bine.

Cine e Magda și ce îi mai place să spună

NESTworking este un nume de ocazie (sic). Clar, Goethe a avut dreptate când a zis că poezia e ocazionată. La fel şi comunicarea. Aici Magda ne-a spus că ar vrea să precizeze acum cele câteva citate pe care le ştie (!), ca să nu le tot menţioneze prin text. În afară de cele de mai sus, iată-le:

”If you want to be the best you have to work with those who are” Bob Isherwood, former creative director Saatchi&Saatchi

„Poezia e limbajul cel mai rapid.” Boris Pasternak

„Limitele lumii mele sunt limitele limbajului meu.” Ludwig Wittgenstein

”A person cannot teach another person directly; a person can only facilitate another’s learning” Carl Rogers

„De-a lungul unei vieţi, candidatul la performanţă trebuie să transpire. (…) Atunci, unde ne sunt antrenorii?” Constantin Noica

Şi, desigur, „Iubeşte şi fă ce vrei” Augustin.

***

Magda a absolvit la Coaching Institute cursul Fundamentele coachingului (2007) şi Excelenţă in Training (2005/6) (NLP, analiză tranzacţională, dezvoltare personală, comunicare experienţială, train the traineres, coaching). Experienţa de peste 15 ani în funcţii de conducere în marketing, PR şi vânzări constituie un atu important în calitatea şi eficacitatea programelor pe care le coordonează. Magda urmează și oferă sesiuni de Supervizare în coaching și livrează coaching individual și de echipă – a colaborat cu mai multe firme furnizoare de cursuri, asumându-şi design-ul şi livrarea programelor de comunicare şi coaching pentru clienţi de prestigiu: BCR, BRD, Banca Românească, Unicredit, firme de pe piaţa de capital (BT Securities, Interbroker) prin intermediul Asociaţiei Brokerilor, WienerEnergie, Danone, Medicover. De asemenea, a colaborat cu Institutul Naţional de Administraţie pentru care a realizat şi susţinut cursuri personalizate de comunicare intra şi inter organizaţională şi managementul imaginii pentru Camera Deputaţilor, Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi.

Magda Bunea are un blog pe care scrie despre  coaching şi comunicare, şi a realizat împreună cu Business-edu prima revistă românească dedicată coaching-ului, „Coaching Network”.  A tradus două lucrări fundamentale pentru coaching în general – „Jocul interior şi stresul”, de Timothy Gallwey, şi pentru coaching-ul de business –  „Coaching în organizaţii. Ghid complet”, de Suzanne Skiffington şi Zeus Perry şi este un guest speaker apreciat la conferinţele de profil.

Alți oameni despre Magda.

NESTworking face parte dintr-un program cu-prinzător de comunicare dezvoltat de Asociaţia Brain Fitness (adică noi!) cu sprijinul Gradient – The Coaching Insight (adică Magda!).

Vă așteptăm în joc de glezne la antrenament!

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *