23 ianuarie , 2014

Ochiul cromat

de Adina
În Ţara porcuşorilor buclucaşi cu ochelari de vedere şi inimă de leu e mereu toamnă ruginie şi însorită, şi ai tot timpul la îndemână o limonadă cu merişoare şi busuioc. Fotolii moi şi galbene, cu acoperiş de stele, sunt înfipte în pământul plin de grâu albastru şi înţelept. Fiecare fotoliu adăposteşte câte un porcuşor cufundat în rândurile hieroglifice ale cârţii vecinului, sorbind din limonadă prin trei paie-mbulinate.
Ţara porcuşorilor buclucaşi cu ochelari de vedere şi inimă de leu este îngrădită de tăblii de atenţionare care spun că nu ai voie să aduci cu tine griji sau probleme. Străjerii şoricari postaţi la intrare îţi vor arunca priviri sceptice, te vor împinge printr-un detector de preocupări şi îţi vor pune diagnosticul cauzator de tristeţuri. Îţi vor da voie să intri doar pe baza unei declaraţiuni de schimbare a situaţiei. Biletul de intrare trebuie să fie însoţit de o carte, o pereche de ochelari şi minim două gânduri poznaşe. Inima de leu vine odată cu prima acţiune şugubeaţă întreprinsă aici.
Dar toamna nu va mai pleca, limonada nu se va mai termina, stelele nu vor mai apune, iar străjerii şoricari nu te vor scăpa nicio clipă din ochiul cvadricolor ce acoperă ca o pojghiţă întreaga Ţară a porcuşorilor buclucaşi cu ochelari de vedere şi inimă de leu.
***
Feedback Motanov

minus:
– audiența masculină nu va trece de primele 4 cuvinte :))
– e un snapshot dintr-o feerie – un mod bun de a binedispune un prieten, dar nu o povestire

plus:
– am avut sentimemntul că așa e, grâul e înțelept, mi se pare o potrivire bună
– m-am simțit în vacanță

Comentarii facebook:

1 comment
  • La Vida Loca spune:

    Creeaza o atmosfera, dar nu povesteste nimic. Mai degraba inspre stilul poetic. Totusi, atmosfera creata e tare dragalasa. Foarte picturala, plastica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *