20 iunie , 2018

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XI)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XI)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 11, a fost jurizat de scriitoarea Ana Maria Sandu (vă recomandăm cea mai recentă carte a ei, Pereți subțiri, despre care avem o recenzie aici). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris texte premiate sau alese pentru publicare! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 septembrie, pregătiți operele!

Cum am primit sub 30 de texte, avem 2 premianți, primii 2 din lista de mai jos, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria 19 (care va începe la toamnă).

Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în analizele de mai jos, scris de Ana:

„Cei mai mulți dintre autori au mizat pe texte confesive. Numai că, pentru a obține un efect de autenticitate în scris, e nevoie de mai mult decît de o narațiune la persoana I. Un exercițiu bun e să încercați să decupați/contruiți mai clar o situație într-o proză scurtă.

Am ales:

Trei la masă (Crina Voinaghi): o altfel de poveste „de familie”. Pentru finețea observaților și stilul curat în care e scrisă. Pentru felul în care autorul/autarea se joacă cu planurile temporale. Pentru că reușește să creeze și tensiune și emoție.

Fragil (Mariana Băncilă): e o distopie simpatică. Mi-a amintit puțin de Paul Auster, În țara ultimelor lucruri. Textul are un aer ușor grăbit, ar merita, poate, să fie puțin dezvoltat. Dar e foarte vizual, iar personajul are tandrețe și umor.

O mențiune:

Povestea lui Li Ghean (Ana Ionescu): pentru că autorul/autoarea a ales să se joace și să spună povestea din perspectiva unui obiect de plastic. Și susține acestă opțiune narativă.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *