15 martie , 2021

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXII)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXII)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 22, a fost jurizat de scriitoarea Moni Stănilă (o carte recentă a ei puteți e Țipă cât poți). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri (peste 30), succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 iunie, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.

Avem 3 premianți, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria care va începe în mai 2021.

Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Moni Stănilă.

  1. Efort nerăsplătit, de Romulus Boldea – text captivant – prin cinism și nota adolescentină (mi-a amintit de proza tânărului Dinu Guțu). Nu plictisește, nu obosește. Convinge din prima, nu apelează la tonul ironic și nu simt că tonul e căutat. Un text crud și frumos.
  2. Adeverința, de Bogdan Pertache – m-a surprins nu prin temă, veșnica problemă balcanică, și nu doar (Procesul, Kafka), cât mai ales prin naturalețea frazării, a dialogului. Mi-a amintit de proza scurtă americană, perfectă pentru o lectură savuroasă sau pentru un scurt metraj.
  3. Extemporal la matematică, de Adriana Ruță Neagoe  e cu siguranță printre textele foarte bune. Mi-a plăcut în special scriitura pentru nota personală. Există un ton aparte, nu e doar fotografiată realitatea, are umor, are credibilitate. Ușurință de manevrare a limbajului.

Mențiuni:

Borș de pește, de Ioana Serota – o proză bine conturată, frumoasă, tristă, capabilă să redea, în pagini puține, atmosfera caselor din Deltă. Simplă, delicată, închegată. Frazare curată, directă. Fără inovații, dar cu mână sigură.

Districtul Portocala, de Mira Miriam – pe lângă ușurința de a crea atmosferă prin dialog, mi se pare curajos să scrii o literatură de nișă.

Frângerea, de Corina Tuchila – are câteva cuvinte folosite nepotrivit, expresii prețioase, dar are ritm, are viziune, nu e previzibilă deloc. Are și curaj.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *