22 iunie , 2021

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXIII)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXIII)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 23, a fost jurizat de scriitorul Ciprian Măceșaru (cea mai recentă carte a sa e un volum de povestiri, în curs de apariție la editura CDPL – Dumnezeu e la un bloc distanță). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri (peste 30), succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 septembrie, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.

Avem 3 premianți, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria care va începe în septembrie 2021.

Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Ciprian Măceșaru.

„Recunosc, am sperat la mai bine. În fine, iată care sunt cele trei texte pe care le-am ales:

  1. Smoke on the water, de Delia Hügel – Povestirea are ritm și e suficient de năstrușnică („Poetul de Mureș” e de neuitat). Deși nu e scrisă fără cusur, se detașează printr-o limbă mai matură, mai bogată, pe scurt: mai literară;
  2. Ne vedem în New York!, de Bogdan Perțache – Scrisă mai îngrijit, ar fi fost pe primul loc. Mi-a fost însă greu să trec peste anumite slăbiciuni. De exemplu, chiar din prima frază m-a zguduit o formulare nefericită: „zguduindu-ne abia simțit”. Păcat, pentru că personajele sunt bine conturate, totul fiind împachetat într-un realism convingător (chiar dacă scabros pe alocuri);
  3. Narcisistul, de Vasile Dan Zaberca – Asemănătoare stilistic, dar și ca tip de umor cu Smoke on the water, povestirea aceasta, deși foarte scurtă, dovedește inteligență și talent, însă întâmplarea relatată nu e prea interesantă.”

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *