1 februarie , 2015

TEACH FOR ROMANIA RECRUTEAZĂ LIDERI ÎN EDUCAȚIE

Prietenii care aduc schimbarea în învățământ caută din nou oameni pe care să-i formeze ca învățători și profesori. Ei vor trece la fapte mari din septembrie 2015. Vă lăsăm în compania comunicatului de presă și nu uitați să dați mai departe vestea!

Programul Teach for Romania se adresează absolvenților și tinerilor profesioniști cu o motivație puternică de a produce un impact pozitiv în educația și societatea românească, care vor deveni, prin susținerea organizației, lideri transformaționali în educaţia din România.

Procesul de recrutare, selecție și integrare are 3 termene limită de înscriere (8 februarie, 31 martie și 30 aprilie 2015) și înscrierea în program se face online, completând formularul după verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate: candidații trebuie să fie cetățeni români; să fi absolvit o facultate sau să absolve o facultate pe parcursul anului calendaristic curent; să înțeleagă că programul Teach for Romania reprezintă un angajament de 2 ani de predare și să fie disponibili pentru relocare într-o școală parteneră; să aibă disponibilitate 6 săptămâni consecutive pentru participarea la Academia de Leadership și Pedagogie în perioada iulie – august 2015; să fie confortabili ca pentru următorii 2 ani să beneficieze de un salariu stabil – mediu pe economie. Cei selectați vor fi invitați la un Centru de Evaluare, unde vor parcuge un interviu personal, o simulare de lecție și un exercițiu de grup. Detaliile cu privire la procesul de recrutare și selecție se găsesc pe site-ul Teach forRomania, pe pagina de Facebook ori contactând echipa la adresa de email recrutare@teachforromania.ro .

teach for romania

După recrutare și selecție, împreună cu parteneri si sustinători din mediul business și educație, Teach for Romania oferă viitorilor învățători și profesori un program rezidențial de training în leadership şi pedagogie pe perioada verii, pentru a avea o pregătire adecvată înainte de plasarea în școlile partenere.

În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător Teach, tinerii vor avea parte de programe de pregătire și training, de sprijin personalizat de la tutorii organizației, de un program de coaching și mentorat, vor beneficia de acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership, cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasă și lucrează cu peste 5 milioane de elevi. La finalul celor doi ani, profesorii și învățătorii din cadrul programului devin membri ai rețelei naționale de Alumni Teach for Romania și ai rețelei internaționale de Alumni Teach for All. Totodată, le este asigurat accesul la rețeaua de companii partenere Teach for Romania.

În prezent, 18 profesori și învățători Teach for Romania asigură egalitatea de șanse la o educație de calitate în 7 județe din România.

Teach for Romania este o organizație non-profit care recrutează cei mai valoroși tineri români, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a avea un impact pozitiv asupra educației românești. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale 36 de țări.

Esența organizației, viziunea și misiunea programului Teach for Romania sunt explicate în acest scurt video informativ.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *