5 noiembrie , 2013

TRANSFORM TODAY

Or fi trecut 30 de ani de la primul ad, realizat de Andy Warhol, dar colaborarea dintre ABSOLUT și cei mai creativi artiști ai timpului nu slăbește deloc!

Noua provocare creativă ABSOLUT se numește Transform Today și angrenează patru artiști care vor să-și depășească limitele și să transforme domeniul în care se joacă.

„Yoann Lemoine, cunoscut și ca Woodkid, este un artist francez polivalent care s-a transformat permanent, din ilustrator în designer, în regizor de clipuri muzicale, producător  și muzician; Aaron Koblin este un artist american de artă digitală, inspirat în creațiile lui de noile tehnologii și de sisteme complexe de cifre și date, cunoscut pentru showurile vizuale pe care le realizează; Yiqing Yin este un designer de modă de origine chineză, care atransformat universul mondialal creației haute couture trecând natural de la sculptură la modă; Rafael Grampá este un autor de romane grafice din Brazilia, pentru care fiecare filă a cărţii este o coregrafie și nu doar o simplă poveste.”

Iată și o prezentare video în care cei patru artiști vă invită să vă lăsați conduși de latura voastră creativă, să-l transformați pe azi într-un mâine așa cum vi-l imaginați. Da, da, da, EMBRACE IMAGINATION e mesajul care ne place cel mai mult:

”I often question what beauty is and what is considered to be ugly. That’s why I am an artist. To make people question established truths and ultimately themselves, and the way they look at the world.” Asta spune comic artist-ul Rafael Grampá, care ne-a atras atenția, de vreme ce se ocupă cu poveștile!

Rafael gândește narațiunea coregrafic și desenează extraordinar, pe mai multe niveluri de detaliu. Primul său roman grafic se numește Mesmo Delivery și e povestea sângeroasă a unor șoferi de camion. A apărut în 2008 și a fost distinsă cu două premii HQ MIX AWARDS, pentru cel mai bun artist și cel mai bun roman grafic. Despre proiectele sale puteți citi pe blogul lui și îl puteți urmări pe pagina ABSOLUT.

Comentarii facebook:

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *