15 martie , 2013

UN AN

Cum să începem noi. Hm hm hm. Uite, prin a vă spune că ne motivează cel mai mult că sunteți cititorii noștri. Nu vrem să vă plictisim cu inventarul anului trecut. Dacă am făcut bine, voi știți asta.

Am avut eveniment aseară, în Music Club. Am lansat numărul 11, am dus 10 reviste independente pe scenă și 11 pe mesele de la intrare (revista Comics nu a fost reprezentată în panel, dar a venit în format fizic tipărit) și am dat un fel de pre-start Maratonului de lectură. Asta a fost esența. În curând vom avea și o înregistrare video (îi mulțumim Roxanei și prietenilor ei!)

Să le luăm pe rând.

Am debutat cu toții prin a ronțăi brain food și măr copt cu migdale de la frufru. Noi și frufru ne îndrăgim unii pe alții încă de anul trecut, sunt niște oameni foarte mișto acolo.

Andi a fost prezentatorul serii și asta n-a fost treabă ușoară, cine a fost acolo a văzut câte foi îi fluturau în clipboard, hi hi.

În prima parte, Simina (ca inițiator), Traian (ca teaser), Anca Sandu (ca voluntar), Georgian Constantin (ca autor), Marius Chivu (ca tutor al atelierului de scriere creativă) au vorbit un pic despre experiența lor aproape de revistă.

În a doua parte, am avut o discuție cu cei 10 reprezentanți ai revistelor invitate. În ordinea în care îi veți vedea în poze – Constantin Nimigean (Love Issue), Cristian Lupșa (Decât o Revistă), Octav Ungureanu (Harap Alb continuă), Vlad Lipovanu (Lectura), Mihai Sibianu (Tataia), Andrei Rus (Film Menu), Irina Vasilescu (Arte și Meserii), Bogdan Ștefănescu (Formaje), Mircea Laslo (Echinox), și Irina Florea (The Institute).

Întrebările au fost despre misiunile revistelor, despre paradoxul care face ca sponsorii să nu susțină revistele independente deși publicul lor e cumva crème de la crème, despre felul în care țin cont de feedback și despre cum s-a schimbat fiecare în urma experienței de a crea un asemenea proiect.

Am aflat că, pentru sponsori, cititorii revistelor nu sunt așa de interesanți pentru că sunt puțini, că uneori nu înțeleg specificul/poziționarea/relevanța revistelor, că nu te poți baza pe ajutorul unui sponsor să te țină în viață. Te poți baza, în schimb, pe fanii tăi, dacă ei sunt dispuși să te ajute cu mai mult decât un like și dacă realizează că depinde și de ei ca un proiect valoros să nu moară. Feedbackul, pentru unii dintre invitați, se măsoară, de exemplu, prin numărul de oameni care se oferă să traducă o revistă când ea le cere ajutorul, prin numărul de „chestii” pe care oamenii le trimit cu intenția să le vadă publicate în revistă sau prin schimbarea de atitudine care merge până la fapte, în urma unui articol citit.

Le mulțumim mult de tot tuturor că au fost acolo! Toți au spus lucruri pe care merita să le asculți.

În partea a treia, Alina de la F64 (mulțumim!) a acordat premiile pentru concursul de fotografii creative, iar Loreta Isac a extras câștigătorul unui print mare-mare cu ilustrația de pe coperta numărului 11, pe care l-a și semnat. Mulțumim, Loretei și Atelierului de Print!

Am avut și un concurs-fulger, cine a scris cele mai multe dintre numele revistelor invitate în 30 de secunde, a câștigat un pachet cu toate cele 12 reviste prezente în Music Club.

Și a venit și momentul în care alergătorii de cursă lungă înscriși în Maratonul de lectură au urcat pe scenă și au primit un semn de carte mai mare decât cele obișnuite, ca pentru cititori supereroi. Apropo, am pus online secțiunea Maraton ca să vă obișnuiți cu ea, recenziile vor fi publicate acolo după 1 aprilie, dar până atunci vă așteptăm chiar pe 1 aprilie (nu vă păcălim!) la startul de la capătul de linie Metrorex, alegem curând o oră și un punct.

Am încheiat seara cu un concert Maria Răducanu, îi mulțumim pentru cântece.

Sigur, sigur, revenim cu multe fotografii pe Facebook și cu înregistrarea video.

(Echipa rev de pov e cea mai mișto din lume, să rămână scris undeva. Mai ales că rev de pov a primit tort!)

UPDATE: Pozele!

Comentarii facebook:

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *