14 octombrie , 2015

UN SOI DE REBRANDING

În sfârșit am terminat ce-am meșterit o vară!

Am simțit nevoia să separăm atelierele de revistă sub un nou nume, care amintește totuși de revistă: Club Revdepov. Club Revdepov e paralel cu Academia Motanov, unde facem ateliere pentru copii. Motanov e în continuare o eminență transversală, care are legătură cu toate: a locuit în Revistă, a fost primul care i-a antrenat pe creativi ca antrenor de imaginație, patronează academia și a existat încă dinainte să apară asociația noastră, pe care o cheamă Brain Fitness.

Să o luăm metodic:

Ce am vrut. (1) Să împărțim mai clar proiectele, ca să fie mai clare pentru oamenii cu care vorbim și mai ușor de gestionat. (2) Să avem pentru proiecte identități vizuale care să sugereze că fac parte dintr-un întreg – asociația.

După multe permutări și variante mentale, am văzut (imaginația, bat-o vina) cum e mai bine să facem împărțirea asta, ne-am apucat de treabă și acum avem două site-uri noi plus unul modificat, pe care transmitem ce ne-am propus.

 

Club Revdepov – feedback pentru creatori

Cum atelierele sunt în dezvoltare, am vrut să le dăm o identitate separată. Și un site nou, responsive. Dar trebuia păstrată cumva legătura cu revista, să nu-i zăpăcim pe oameni. Am ales s-o păstrăm prin nume. Cum am ajuns să înfingem un unicorn în logo? Printr-un brainstorming în care am pornit cu o singură constrângere: să nu cumva să punem un animal în logo, că deja avem un motan cu noi. Și, ce să vezi, fix asta am ajuns să facem. Avem de gând să-l înfigem în diverse lucruri de acum înainte, pentru că ne face plăcere.

Tagline-ul „feedback pentru creatori” spune cum am poziționat atelierele, care e diferența față de „competitori”. Nu apare în logo, e mai mult ca să ținem noi minte care e nordul.

A, da, și iată site-ul pe care găsiți de acum atelierele. Intrați și citiți pe-acolo, avem câteva lucruri interesante, printre care o pagină cu toți antrenorii atelierelor și prezentările lor și o pagină cu beneficii pentru absolvenți. Dacă ai absolvit un atelier la noi, citește neapărat.

 

Revista de Povestiri – supraviețuitorii

Mulți oameni ne-au spus în ultimul an „am văzut că acum revista apare online”. Nu era adevărat. Decât să schimbăm această impresie, am zis că mai bine ne mulăm noi pe ea. Și am hotărât să publicăm din nou povestiri, de data asta pe site, nu pe hârtie. Mai ales că, organizând noi atâtea ateliere de scriere creativă, producția de povestiri e mare! De ce să nu le arătăm lumii pe cele mai bune? Vreo 80% din conținutul site-ului va consta în povestiri. În rest, interviuri, știri culturale și poate câteva recenzii de cărți de proză scurtă și de cărți scrise de autori români (vom căuta în curând colaboratori pentru asta).

Care e diferența față de alte reviste care publică povestiri? Că le aleg scriitori „consacrați”. Adică antrenorii atelierelor de scriere creativă, direct la ateliere și din concursuri trimestriale. Am scris despre cum se pot publica povestiri pe site aici.

„Supraviețuitorii” și parașuta din logo la asta se referă – publicăm povestirile care au supraviețuit selecției (naturale sau nenaturale, depinde cum privești).

 

Academia Motanov – juniorii se exprimă

Pentru academie nu s-au schimbat prea multe, doar că ne-am hotărât că treaba noastră aici e să-i ajutăm pe juniori să exploreze scrisul, desenul, etc prin ateliere. Și să le dăm loc să se exprime. 50% din ce vom publica pe site va fi scris de ei. Deja avem câteva povestiri de la școala de vară publicate.

 

Brain Fitness – creative movement

Nu prea știu oamenii ce formă juridică avem noi și cum se numește. Bănuiam că e neclar. De asemenea, ne trebuia un loc în care să putem vorbi despre toate proiectele noastre. Plus că nu mai aveam o prezentare actualizată de mai bine de un an și nici inspirație să o facem. Așa că ne-am hotărât să scoatem asociația la lumină și să povestim pe un nou site despre tot ce am făcut până acum. A fost o muncă epuizantă (să răscolim și să structurăm), dar am și retrăit prietenia și entuziasmul perioadei în care lansam revista lunar. Site-ul Brain Fitness e plin de poze, așa încât să se-nțeleagă dintr-o privire despre ce e vorba în fiecare proiect.

A, e scris în engleză pentru că vrem ca proiectele noastre să fie accesibile oricărui curios. Și mai vrem și să fim parteneri într-un proiect creativ internațional. Să vedem cum e!

 

Mulțumiri: Lui Traian Stanciu pentru logo-uri și lui Stejar Stanciu pentru instalarea și customizarea temelor pentru site-uri. Nu sunt frați.

scris de Simina

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *