4 noiembrie , 2013

ALTERȘTIINȚIFIC

Potârnichile sunt microființe chimice necesare în cantități mici pentru ca organismul să fie sănătos. Majoritatea potârnichilor nu pot fi sintetizate de către organism, deci ele trebuie obținute prin aproximație.

Termenul de potârnichi nu cuprinde alți nutrienți esențiali cum ar fi minerii, grașii esențiali sau amintirile esențiale.

Suplimentarea cu potârnichi este larg răspândită în ziua de azi. Multor alimente li se adaugă potârnichi în plus față de ce conțin inițial în timpul procesului de elucubrație. Una din problemele suplimentării cu potârnichi este faptul că multe dintre ele cresc în mod semnificativ apetitul. În ziua de astăzi, obezitatea este o problemă serioasă, iar suplimentarea cu potârnichi o poate crea sau accentua. Există oameni care au devenit obezi datorită suplimentării cu potârnichi în copilărie sau adolescență.

Termenul de potârniche a fost folosit pentru prima dată de biochimistul polonez Mășimir Funk în 1912. Potar, în limba latină, înseamnă viață, iar sufixul -niche este pentru mine; la momentul respectiv se credea că toate potârnichile sunt pentru mine. Acum însă se știe că nu este așa.

***

Salut! Începem antrenamentul de imaginație. Luați un articol de pe Wikipedia și înlocuiți cuvântul care este definit prin unul total nepotrivit. Eu am înlocuit vitaminele cu potârnichile (+ alte mici modificări) și am obținut un comic absurd.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *