6 februarie , 2015

LUMINĂ PENTRU ROMÂNIA – CAMPANIA POVESTITORILOR

Motanov și Iulian Angheluță sunt prieteni de când unul a fost accesoriul celuilalt în raliul umanitar până în Mongolia, la care Iulian a participat în 2012, în echipa Dacioților (interviul de atunci cu ei).

motanov dacioti

Suspendat în Turkmenistan, deasupra Gate to Hell

De când s-a întors din Mongolia, Iulian a luat-o razna. (Don Quijote pe bicicletă.) Adică a continuat să își propună fapte mari prin asociația lor, Free Miorița. Poate vă mai amintiți de Lumină pentru Ursici. Așa a început questul lui prin țară după case fără lumină și mijloace de a finanța rezolvarea problemei.

„Este vorba de oameni care nu au acces la rețeaua de electricitate, fie pentru că gospodăria lor se află mai departe de ultimul stâlp, fie pentru că nu au banii necesari pentru avize, taxe de racordare, proiect, facturi…

Zeci de mii de oameni care trag din greu, nu au o viață ușoară. Locuiesc în zone izolate, fără facilități pe care noi, ceilalți, le considerăm firești: electricitate, apă caldă, gaze, canalizare, cablu, asfalt. Au pământ și în curți și în case. Majoritatea gospodăriilor sunt izolate, fără drum de acces.” (de pe site)

Iulian a cam petrecut anul trecut pe bicicletă, făcând un inventar al cazurilor. Între timp a găsit și un sponsor, Ropeco București, cu ajutorul căruia va aduce lumină în ultimele 3 școli din țară fără curent electric.

lumina pentru romania cruhla scoala

Școala din Cruhla, luminată acum câteva zile

Ei, să ajungem odată la miorița noastră mov, și anume campania de susținere pentru Lumină pentru România. Vinerea trecută am citit postul pe care l-a publicat Iulian pe site pe 31 decembrie anul trecut, l-am simțit epuizat și țac pac am făcut un act de bravadă. Că noi susținem proiectul oferind cadou colecția de 16 numere a Revistei de Povestiri oricui donează 100 lei în contul asociației Free Miorița. Nu ne-am aruncat singuri din înălțimea Facebookului, am taguit în leapșă și alți prieteni povestitori, pe principiul că povestea merită susținută chiar atunci când se întâmplă.

Am fost super bucuroși când povestitorii s-au alăturat campaniei (mulțumim mulțumim mulțumim!), dar suntem dezumflați că nu am primit decât o singură dovadă de donație (mulțumim, Marius Mălinescu!). Mai știm că editura Univers a premiat repede donatorul, în rest nu mai știm. Prin urmare, vă rugăm să participați și voi la susținerea poveștii, printr-o donație către Free Miorița, și să vă alegeți cadoul. Cadourile nu se cumulează, normal. Campania se termină duminică.

Datele pentru donație:

Asociația Free Mioriţa RO71 BACX 0000 0009 4246 2000 la UniCredit Țiriac Bank Sucursala Rosetti București CIF 29953226

Cadouri de la povestitori (detalii pe linkuri)

Rev de pov: colecția de reviste (nr 1 – nr 16) pentru cei care donează 100 lei (dovada trimisă la simina at revistadepovestiri punct ro)

Love Issue: 2 exemplare din revista de fotografie Love Issue nr 8 pentru cei care donează 50 lei (cnimigean at gmail punct com)

Decât o Revistă: colecția DoR 2014 pentru cei care donează 100 lei (dor at decatorevista punct ro)

Univers: un pachet de cărți de la editura Univers pentru primul care donează 100 lei (oferta a expirat)

Igloo: seria de albume igloo best Case din România (volumele 4, 5, 6) pentru cei care donează 100 lei (office at igloo punct ro)

All:  5 titluri din Lista lui Alex. Ștefănescu, colecția Strada Ficțiunii pentru primul care donează 100 lei (iulia.burtea at all punct ro)

Zeppelin: 20 de colectii Zeppelin (2014) + 20 de cărti Dincolo de oraș + 20 de invitatii la evenimentele Zeppelin de la Halele Carol pentru cei 20 de oameni care donează câte 100 lei. (abonamente at zeppelin-magazine punct net)

The Institute: o arhivă a revistei Institute, The Magazine (4 ediții, câte una din fiecare an de apariție) tuturor celor care donează 100 lei (themagazine at institute punct ro)

Herg Benet: primii trei care trimit pe mail dovada donației de cel puțin 100 lei vor primi din partea editurii, fiecare, câte un pachet de cinci cărți Herg Benet, la alegere (editor at hergbenet punct ro)

Polirom: primii 3 care donează 80 lei și trimit dovada pe mail primesc unul dintre cele 3 pachete: (1) Borges (Cartea de Nisip și Eseuri), (2) Zafon + Nabokov (Palatul de la Miazănoapte, Prințul din negură, Lolita) și (3) Saramago (Halebarde, halebarde) + DeLillo (Omul căzător) (claudia.fitcoschi at polirom punct ro)

Cuprindem cu o acoladă toate aceste lucruri și vă rugăm să meet us half way, cum se zice, și să sprijiniți proiectul Lumină pentru România printr-o donație până duminică, iar apoi să vă revendicați cadoul de la unul dintre povestitorii din lista de mai sus. Dați mai departe, timpul e scurt!

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *