19 martie , 2012

POFTIM, S-A LANSAT REVISTA DE POVESTIRI!

Am fost așa de scufundați în urgențele de după lansare – distribuție, publicarea pozelor de la eveniment, scanarea antrenamentelor live, editarea textelor pentru numărul 2, răspunsurile către candidații colaboratori și o mulțime de alte lucruri (prima factură! Am ales seria MOV, desigur), încât nu am apucat să povestim cum a fost! Să-ncepem.

 Miercuri, 14 martie, am ajuns la Clubul Țăranului pe la 5 și am început să pregătim. Andi, Dana, Vera, Anca, Vlad și Corina s-au ocupat de tot ce era de pus la punct și pe tot parcursul evenimentului au fost foarte tari. Mulțumiri și temenele încă o dată!

Mai întâi ne-am luptat cu planșa: ditamai locul de joacă destinat unei viitoare povestiri colaborative. „30 de personaje în căutarea unei povestiri” scria mare pe ea și chiar despre asta era vorba: am înfipt cu piuneze 30 de fițuici colorate pe care am pus personaje din cele mai diverse (tanti Aglaia, pensionară, adoră concursurile tv, Compendiu Popovici, plăpumier, pasionat de sărituri cu schiurile, Pipoș, bodyguard de club, face goblenuri, Milona, stewardesă, are o crescătorie secretă de canguri). Din piuneze porneau fire pe care le-am lipit în 30 de puncte ale sălii. Ideea era așa: te duci într-un punct al sălii și dezlipești un fir și vezi la ce personaj te duce. De la personaj duci firul spre alte personaje, de care îl legi, iar pe firul dintre două puncte scrii ce fac cele două personaje. De la 7 la 7 jumate, planșa a fost provocarea.

 

Un efect neintenționat, dar absolut lovely a fost următorul. Ne-am gândit noi să ne lipim câte un sticker cu Motanov pe noi, să știe oamenii cine e de la organizare, să ne poată întreba lucruri dacă sunt dezorientați. Buuun. Am avut 300 de stickere, pe care Vera le-a împărțit la intrare, câte unul pe intrat. (La final am rămas cu vreo 10, deci diferența ar fi aproximativ numărul de participanți.) Când colo, după ce sala a început să se umple, ne-am dat seama că mulți participanți își lipiseră și ei stickerele pe haine sau rucsac! Ce să-ți dorești mai mult?

De la 7 jumate la 8, a fost partea de prezentare a Revistei de Povestiri. Mai întâi a vorbit editorul, care nu numai că e varză la vorbit în public, dar se și transformă. Când a terminat de vorbit, era roșu. După asta, a vorbit invitatul serii, Florin Iaru. A fost foarte drăguț și a spus niște chestii foarte mișto. După care Dora Tudor a citit un text din revistă (Trei iezi cu puieți, de Elu Cubrela). La final, Andi a citit povestirea care a fost creată pe planșă în prima jumătate de oră. Puteți asculta tot ce s-a vorbit chiar aici.

După chestia asta, a-nceput nebunia. Mai întâi a apărut Vera cu o tavă cromată elegantă pe care era un papion maaare, mov cu buline, cum altfel. Fiecare a avut ocazia să fie Motanov și trebuie să vă spunem că cei mai mulți au profitat de ea și se vedea pe ei că erau încântați.

Am avut și un coș și niște gheme colorate, dacă nimereai primeai o acadea asemănătoare cu cea de pe coperta revistei. Am mai avut și antrenamente de imaginație live propuse de Motanov, am primit înapoi 26 completate din 50. Odată cu antrenamentul primeai și o punguță cu brain food de la frufru, pentru stimulare.

Am avut și cafea bună de la Illy și vreo 200 de plăcințele pe care le-am comandat chiar de la Clubul Țăranului.

În paralel cu jocurile, s-a întâmplat un lucru minunat: primul concert Volceanov și Radu Pop! Au cântat absolut perfect, erau așa de frumoși, au creat o atmosferă așa de plăcută și s-au potrivit atât de bine cu oamenii și locul și starea de spirit, încât multă vreme de-acum încolo o să ne zgâriem pe ochi pentru că nu i-am filmat. O mare prostie, asta e.

Per ansamblu, evenimentul a fost foarte mișto, asta dacă nu cumva e o iluzie a noastră care nu se mai destramă odată. Cine știe, poate reușim să facem ceva comparabil pentru fiecare număr de acum încolo. Bani de tipar să fie!

PS: Dacă vă enervează pozele astea mici, mergeți la sursă:

PPS: În principiu, dacă sunteți logați pe Facebook, puteți vede și mai multe:

Comentarii facebook:

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *