13 ianuarie , 2014

ATELIER DE CALIGRAFIE

[Mai jos e anunțul primei ediții a atelierului de caligrafie. Între timp, am mutat atelierul pe Club Revdepov.]

În portofoliul de antrenamente creative al Revistei de Povestiri intră de-acum un nou atelier. Caligrafia nu e treabă ușoară, după cum aveam să constatăm chiar noi la o ședință în avanpremieră în „redacție”.

Profesorii sunt Georgian Constantin și Sorin Trăistaru, doi caligrafi deosebit de răbdători și de simpatici. Ei zic așa:

La atelierul de caligrafie veţi incerca să uitaţi cam tot ce aţi învăţat la şcoală despre scris. Veţi învăţa mişcările de bază (pe care le veţi putea aplica mai apoi în orice tip de scriere, ba chiar şi în desen şi pictură), vom studia câte stiluri caligrafice ne permite timpul (cel puţin Foundational Hand şi poate ne jucăm şi cu nişte litere gotice). Vom avea şi aplicaţii practice [embosare ca la mama acasă, felicitări, ambalaje şi ce ne/vă mai trece prin cap]. O să avem şi o parte de caligrafie modernă, cu instrumente pe care le puteţi face şi voi, şi o să experimentăm cu nişte stropi de culoare. Plus că ceea ce faceţi şi instrumentele pe care le folosiţi vă rămân vouă. Bonus, suntem disponibili pentru ieşit la bere după workshop pentru a împărtăşi din vasta noastră experienţă de viaţă.

Atelierul se va ține în București, în Subsol Bar la parter, începând cu 25 ianuarie:

 • Sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00
 • 4 weekenduri, adică 8 ședințe (25 ian – 16 feb)
 • La fiecare ședință vor participa ambii coordonatori
 • Rezervați-vă timp să exersați mult acasă, de la o săptămână la alta (primiți premii în funcție de hărnicie!)

Înscriere:

 • Mail la simina [at] revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Atelier de caligrafie”. În corpul mailului scrieți care e motivația voastră pentru participarea la atelier și cum vă gândiți să folosiți ce veți învăța acolo. Nu se face o selecție, dar e o condiție pentru înscriere.
 • Deadline 23 ianuarie
 • Număr maxim de participanți: 10
 • Locurile au fost ocupate, următorul atelier va avea loc în perioada 15 martie – 16 aprilie, vă puteți înscrie de pe-acum, deja mai sunt 9!

Taxă:

 • 400 lei
 • Pentru ocuparea unui loc, trimiteți mailul de care vorbeam mai sus, apoi achitați jumătate din sumă – abia atunci sunteți siguri că locul e al vostru. E mai corect așa, altfel ne încurcăm dacă există răzgândiri.

Bonus:

 • La prima ședință veți primi materialele necesare pentru atelier, care rămân la voi: penițe, toc, cerneală, hârtie

Pentru orice întrebări, sunați-o pe Simina la 0732009198.

Pentru inspirație, Theosone (începeți de la minutul 5:20):

***

Georgian Constantin

Pentru a elimina orice confuzie, prenumele este Georgian. Ca formare – graphic designer, ca educaţie – absolvent de psihologie (plus cei 7 ani de-acasă), ca mândrie – scriitor la Revista de Povestiri. De data asta – predator de caligrafie (de la „a preda”). Pasionat de fotografie, caligrafie, hai fie şi alte cuvinte care se termină cu „fie”, muzică, filme şi călătorii cu Google Maps.

a.k.a. Georgianul a.k.a. AnotherOutsider

Sorin Trăistaru

 

Am o relație stabilă cu designul grafic de 3-4 ani și momentan lucrez ca art director pe timp de zi și caligraf pe timp de noapte. Am început cu un toc, două penițe și o călimară de cerneală de la Moș Nicolae și treaba a avansat rapid de acolo la a studia mai atent literele și scrierea pe orice suprafață (sticlă, perete, lemn, textile).

behance.net/tsa

Comentarii facebook:

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *