10 ianuarie , 2014

POVESTIRI PENTRU NUMĂRUL DE PRIMĂVARĂ

Începe concursul de povestiri! Le alegem pe cele mai bune și le publicăm în ultimul număr al Revistei de Povestiri, care va apărea la primăvară.

Perioada concursului:

10 ianuarie – 10 martie 2014

Premii pentru cele mai bune povestiri:

  • 1 loc la atelierul de scriere creativă „Rev de Pov”, coordonat de Florin Iaru și Marius Chivu (intră în competiție pentru acest premiu doar povestirile trimise până la 10 februarie)
  • 1 loc de Fanatic la Creative Writing Sundays (cuprinde întâlnirile din intervalul 30 martie – 25 mai)
  • Autorii ale căror texte au fost selectate să apară în revistă primesc câte 2 exemplare.

Ce fel de texte primim:

Strict povestiri. Dacă nu sunteți siguri de sensul cuvântului, citiți o carte sau o revistă de povestiri să vi-l însușiți.

Povestirile pot fi de 2 feluri:

  • Întâmplări imaginare cu un personaj real celebru (Cleopatra, Ceaușescu, Lady Gaga, Platon, Stalin, Mata Hari, Fuego, etc – orice persoană de mare notorietate, român sau străin). Mare atenție:  nu alunecați în banc, textul trebuie să aibă valoare literară, să fie bine scris, original, să se folosească inteligent de imaginea pe care o au aceste persoane în mintea cititorilor. Vă sugerăm să vă documentați în legătură cu persoana aleasă, e o idee și ca textul vostru să fie chiar credibil/plauzibil. Dar, încă o dată, trebuie să funcționeze ca o povestire bună, nu să fie pur și simplu un fragment din viața cuiva. Bineînțeles, libertate totală apropo de în ce timp și spațiu plasați persoana celebră.
  • Întâmplări reale cu personaje imaginare. Am scris așa mai mult pentru simetrie. La categoria asta intră orice gen de povestire.

Intră în concurs doar texte scrise cu diacritice, format doc/docx, scrise cu Times New Roman 12, de maximum 6000 de caractere cu spații / 80 de rânduri (dacă aveți mult dialog), care nu au mai fost publicate în altă parte (pe hârtie sau online).

Unde trimiteți:

simina @ revistadepovestiri . ro

Mențiune:

Înscrierea în concurs reprezintă acordul vostru pentru publicarea textelor în revistă.

Vârsta minimă: 15 ani.

Inspirație și exigență vă dorim!

Comentarii facebook:

21 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *