6 mai , 2013

FESTIVALUL 18+

Între 17 și 18 mai, la Cluj, pe dealul Cetățuii, are loc un festival foarte mișto, pe care vi-l recomandăm.

„Un eveniment insolit şi proaspăt, gândit nu ca un festival de muzică ori de arte vizuale, nu ca o manifestaţie dedicată doar educaţiei şi atelierelor, nu ca o sarabandă de performance-uri, ci ca o experienţă totală”, spun organizatorii – asociaţia culturală Du-ne.

E vorba de un festival dedicat tinerilor, mai ales că orașul Cluj-Napoca se poate mândri cu a doua cea mai mare comunitate studențească din țară.

Programul evenimentului include muzica, arte vizuale, teatru, street performance, ateliere și câte și mai câte, dar ce trebuie mai ales să rețineți despre el e că este un festival al experienței. În afară de simțurile clasice, pe care festivalul vi le va încânta cu siguranță, așteptați-vă și ca simțul orientării să vă fie dat peste cap, pentru că vi s-a pregătiti „un labirint masiv care funcționeaza ca o entitate vie, care oferă în premieră publicului posibilitatea unei experiențe multi-senzoriale.” Labirintul se numește 1001 metri de poveste românească, pentru că „urmeaza sa incite publicul, ca o Seherezada autentica, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustrații, obiecte, texte tematice, descântece și legende adunate din toate colțurile țării și legate creativ și cu sens în călătoria de 1001 de metri pe care labirintul o propune.”

Ce vă mai semnalizăm:

–       Fiecare colț al festivalului va fi amenajat creativ de un artist plastic inovator

–       Expoziție de fotografie reunind lucrari ale unor artiști foto nevăzători

–       Ateliere incubator 107

–       Concert Nadéah (de la Nouvelle Vague)

–       Concert Alexandrina Hristov

–       Performance No Head On My Shoulders (Austria)

–       Masala Sound System (Polonia)

–       Brass Wood & Wires (Germania)

„Evenimentul este în așa fel gândit încât să ne provoace gândul, să ne provoace creativitatea, simțurile, să ne amintească de potențialul nostru, să ne ajute să descoperim prin întâlniri (cu alți oameni, artiști sau produse culturale de valoare). De unde și sloganul festivalului, „Sa ne adunam!” 18 + adună oameni pentru a trăi aceste experiențe noi. Plusul din 18 + nu reprezinta doar trecerea unui prag de vârstă, ci și o operație de adunare, de aducere împreună și totodată și un „mai mult” pe care îl căutăm.”

Urmăriți noutățile pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook.

Comentarii facebook:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *