12 noiembrie , 2012

GAUDEAMUS 2012

Măi cititorilor, măi! Miercurea viitoare, pe 21 noiembrie, începe a 19-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus și ține până duminică, 25. Tot în Pavilionul Central Romexpo vom mișuna și de data asta, între orele 10:00 și 20:00, în fiecare zi.

Invitatul de onoare din acest an e Republica Moldova! Vom avea așadar ocazia să aflăm ce se întâmplă cu frații noștri din punct de vedere cultural și, mai ales, literar.

Pentru prima oară, târgul va avea un partener privilegiat, și anume Italia, care i-a impresionat pe organizatori prin implicarea de anul trecut în calitate de invitată de onoare.

Dintre proiectele ediției, vă semnalăm o expoziție de fotografie (Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului – lucrări semnate de artistul Jean Marc Godès), prezența ca invitați a elevilor medialiați la olimpiade internaționale și o campanie de donații de cărți pentru bibliotecile rurale şi şcolare din România şi pentru comunităţile româneşti din străinătate. Ambasada Federației Ruse organizează discuții deosebit de interesante în toate zilele târgului.

Am vrut să vă recomandăm câteva lansări de carte, dar programul este atât de plin, încât și lista scurtă ar fi foarte lungă. Urmăriți site-ul Gaudeamus, programul complet va apărea acolo în curând.

După cum v-am prevenit săptămâna trecută, să sperăm că pe 22 de la 18:00 vom organiza la Gaudeamus Seara Povestitorilor, în care să ascultăm incredibilele povești ale taximetriștilor din București. Se va întâmpla dacă vom avea cei 10 oameni, deocamdată facem toate eforturile să-i găsim.

Și, dacă vă întrebați, așa e, participăm și noi cu rev de pov la Gaudeamus, ne veți găsi acolo în fiecare zi după 14:00, la etajul 2. Dacă promiteți să ne răspundeți la fel, vom striga „cucurigu” să ne găsiți mai ușor.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *