3 octombrie , 2013

KRAFTMADE

Asociația NOI FACEM BINE lansează proiectul KraftMade, o rețea de meșteșugari și designeri care își propune să dezvolte sustenabil folclorul românesc autentic.

www.kraftmade.ro dă putere mâinilor talentate. Conectăm meșteșugarii cu piețe noi și readucem în prim plan meșteșugul ca utilitate, nu doar ca artizanat. La noi poți să produci orice, de la obiecte de utilitate, la decorațiuni și mobilier, chiar și colecții sau obiecte semnate de designeri. Echipa KraftMade îți recomandă meșteșugarul potrivit pentru ideea ta și te ghidează pe parcursul întregului proces, de la poveste și materie primă la produsul finit.”

Prima colecție a proiectului se numește Soxen, după numele asociației săsești partenere, și „este inspirată din patrimoniul cultural săsesc, ca un semnal de alarmă pentru dispariția unei culturi vechi de 900 de ani.”

„taburet din lemn de stejar brodat cu burghiul, acul și ața volga. perna este țesută manual la un război războinic, adică din 1941.”

„te-ai așezat vreodată într-un bol? nici acum nu prea ai cum, dar bolul nostru cu dantelărie sculptată manual e inspirat din faimosul scăunel țărănesc. merele tale o să stea ceva mai relaxate.”

Vă invităm să explorați simpaticul site, au chiar și o secțiune dedicată voluntariatului, și să urmăriți pagina de Facebook. Iar dacă dați vestea mai departe și promovați proiectul, o să vi se spună „kraftangels”!

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *