13 aprilie , 2016

LOCURI CARE NE INSPIRĂ – EPIC BAR

LOCURI CARE NE INSPIRĂ – EPIC BAR

Trecuse ceva timp de când am invitat locurile frumoase în care Club Revdepov ține ateliere creative să se prezinte (2014, 2015), așa că ne-am mobilizat.

Începem cu Epic, cea mai recentă cunoștință! Acolo ținem atelierul de argumentare cu David Moscovici, pe Str. Colței nr. 50. Ne-a răspuns Miruna.

epic bar

/povestea/ Barul Epic a apărut în colțul însorit dintre Colței și Hristo Botev pe data de 20 martie 2014. Clădirea cu 4 niveluri și terasă interioară este un monument cu tradiție în a găzdui baruri: cu o zi mai devreme, prietenii de la Ludic tocmai ce se mutasera într-o altă casă, mai potrivită ambițiilor lor, iar în The Legend am sărbătorit chiar și o aniversare.

Epic înseamnă, în principal, Andrei și Miruna. Andrei e dedicat complet administrării barului, iar eu vin de la serviciu în bar în fiecare zi pentru a mă ocupa de pagina de Facebook, de colaborări, să discutăm idei și să identificăm oportunități. E drept că, fără sprijinul financiar al familiei lui Andrei, nu am fi putut porni în aventură, așa că le mulțumim Irinei și lui Vlad, care ne-au dat șutul în fund necesar și încă nu zic nici pâs despre returnarea datoriilor. :)

epic bar

Chiar dacă ideea de a avea un bar a părut atrăgătoare pentru amândoi dintotdeauna, punerea ei în practică a fost bruscă și întâmplătoare. :) După cum ziceam, aflând că prietenii de la Ludic urmau să se mute, un gând șugubăț ne-a încolțit în minte. :) Lucrurile au evoluat repede și, după ce am primit ajutorul financiar și am bătut palma cu ludicii, am preluat spațiul și am început să îi imprimăm puțin câte puțin din personalitatea noastră. Nu știam mai nimic din ce era de făcut, chiar dacă încercasem să furăm meserie de la prieteni, dar ne-am mobilizat și am trăit ca în transă timp de câteva săptămâni după aia. :)

Pentru noi a contat foarte mult să facem lucrurile în felul nostru, adică cu bun-simț, deschidere și, mai ales, cinstit. Am vrut să ne dovedim că se poate reuși și în felul acesta, dar încă mai avem de dovedit. :) În plus, ne-am dorit un bar în care să fim mândri să intrăm, cu lumină, culoare, jocuri, muzică rock aleasă pe sprânceană, prețuri decente, diversitate a produselor românești și oameni faini, un loc în care clienții să fie tratați cum ne-ar plăcea și nouă. Suntem convinși că nu reușim mereu, dar facem totul cu cele mai bune intenții. Așa că ne-am înconjurat cu oameni care să aibă aceleași principii și am purces la treabă, depășind provocările una câte una, chiar dacă ne-am mai împiedicat de furtunile legislative din țară, neseriozitatea furnizorilor, plata chiriei și câte și mai câte. Nimeni nu zice că-i ușor, dar e și frumos. :)

/cu ce se laudă/ Nu suntem lăudăroși, dar suntem mândri de cum am reușit să conturăm personalitatea barului. Serebe și-a lăsat amprenta pe pereții interiori ai casei și ai terasei, un amalgam de culori proaspete și personaje haioase. Fațada casei zâmbește trecătorilor de la distanță.

Muzica am ales-o din colecția noastră de rock, punând mare accent asupra formațiilor românești underground care ne plac.

Am construit un meniu în care mereu încercăm să aducem noutăți românești, produse ale unor afaceri frumoase care merită să fie susținute. Astfel, pe lângă produsele marilor branduri, dăm ghes clienților să încerce berile Zăganu, Csiki Sor și Terapia, iar de o săptămână avem și un cidru produs la Argeș sub numele Clarks.

Dar adevăratul specific al locului este dat de multitudinea de jocuri disponibile la liber: de la jocurile copilăriei, trecând prin cele clasice și ajungând la cele mai interesante și provocatoare board games. Tocmai de aici vine și motivul de laudă: oamenii care ne calcă pragul sunt tineri, deschiși, jucăuși și veseli, iar atmosfera în bar e mereu animată de discuții haioase generate de jocuri.

Ne mai lăudăm și cu angajații epici, care, deși aflați la început de drum, ne uimesc prin abordarea deschisă și dorința de a crește împreună cu noi. Deși mobilitatea e destul de mare în domeniu, iar familia epică se mărește constant, reușim să rămânem în contact și ne revedem deseori la bar.

/clienți/ De bine ce tocmai ne lăudam clienții, receptivi la propunerile noastre de joacă și muzică, mereu deschiși să încerce ceva nou, ca atunci când descoperim o nouă bere românească, complecși la nivel de discurs, dar simpli și fără fițe în așteptările lor față de un bar, căutând mai degrabă buna dispoziție, prietenie, diversitate și prețuri decente. Cu sprijinul lor am crescut încet, prin discuțiile sincere cu ei am evoluat la capitolul servicii, și, mulțumită creativității și implicării lor, am făcut și facem parte din multe proiecte frumoase.

Timpul trece și lumea care ne calcă barul se mai schimbă uneori, dar e mereu un sentiment plăcut să descoperi grupuri de prieteni care-și stabilesc cartierul general la tine, clienți de-ai casei despre care uneori am impresia că sunt mai des acolo și știu mai multe lucruri din viața barului decât mine, tineri cu hobby-uri sau cu proiecte interesante, care fac din spațiul barului și loc de repetiții, dar și sală de workshop, prieteni și prieteni în devenire.

Un lucru care ne surprinde mereu este că în această lume mică și frumoasă, mai toți angajații și mulți dintre prietenii barului au de-a face cu muzica: cântă la un instrument, sunt pasionați și discută despre muzică, au cunoscuți în underground, merg la concerte.

Muzica și jocurile aduc oamenii împreună. :)

epic bar

/evenimente/ Încercând să ne găsim identitatea, am trecut prin evenimente de tot felul, dar care au avut toate aceeași bază: susținere și ajutor reciproc. Târguri de hand-made la care au participat prieteni și clienți talentați, evenimente caritabile (cu Merci Charity Boutique, Ajungem Mari), expoziții de fotografie ale prietenilor barului, concursurile (olimpiada de bere), provocările copilărești (tir cu cornete pe terasă sau egg drop challenge de la balcon), concerte unplugged, piese de teatru underground, stand-up comedy, filmul vechi de marți, workshop-uri de actorie, SF, geocaching, sau capoeira, degustări, petreceri – toate astea contribuie la conturarea personalității barului. Suntem chitiți să continuăm pe drumul ăsta și să descoperim cât mai multe inițiative pe care să le susținem cum putem noi mai bine.

În plus, barul Epic apare în singura hartă a centrului istoric (CitySpy Map), precum și în singura aplicație de turism bucureștean (Bucharest City App).

/viitor/ Să supraviețuim. Să creștem. Să pot renunța la serviciu într-o zi. :) Să mai mergem să bem câte-o bere și în alte baruri. :)

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *