17 martie , 2015

COMPETIȚIA NOMAD SHORTS

Până pe 30 aprilie, amatorii și profesioniștii se pot înscrie în concursul Nomad Shorts, prin trimiterea unui video către Asociația Culturală Metropolis. Premiul I (2000 de euro), Premiul al II-lea (1000 de euro), Premiul al III-lea (500 de euro) sunt foarte drăguțe. Cele mai bune 12 materiale video vor fi promovate în cadrul Nomad International Film Festival în București, Timișoara, Târgu-Mureș și Constanța, iar cele mai bune 6 vor fi promovate și în Norvegia (la Muzeul Intercultural din Oslo).

nomad shorts

Ce fel de clip video puteți trimite? „Orice tip de material video – documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc. care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura,  identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora).”

Care sunt cerințele tehnice? „Format DVD, realizate după 1 ianuarie 2012, minim HD (rezoluție de 1280×720) și, de preferat, în format MP4 sau MOV – trimise pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, sau online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat.”

Când și cum se face jurizarea? „Cele 12 filme câștigătoare vor fi anunțate pe data de 15 mai 2015. Șase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte șase – dintre care vor fi decise și câștigătoarele celor trei premii – vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât și după abordarea cinematografică.”

Altceva? Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecționate, șase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor și publicului.

Proiecțiile în fiecare dintre cele patru orașe din România vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori.”

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *