31 martie , 2015

PRIMA ÎNTÂLNIRE POP-UP STORIES CLUB

Sâmbăta trecută, zi cu ploaie, la Kilipirim, am avut prima întâlnire a noului nostru proiect, Pop-Up Stories Club. E un fel de club de lectură în care invitații discută pornind de la ideile din cartea aleasă pentru întâlnire. Vrem să promovăm cărți scrise de autori români (probabil mai ales romane) și ficțiunea ca generator de întrebări – adică noi credem (1) că ficțiunea poate fi un punct de pornire pentru o discuție interioară sau cu alți oameni și (2) că asta e important pentru aceia dintre voi care nu citesc ficțiune des, preferând non-ficțiunea.

Luminița Codrescu (psihoterapeut) și Andrei Stan (artist vizual, regizor) au vorbit despre libertate, pornind de la întrebările Georgianei Șerban (publicitară, scriitoare în curs de asumare, hi hi), moderatoarea noastră, pe marginea unor fragmente din romanul lui Andrei Ruse, „Dilăr pentru o zi” (Polirom, 2011).

Ambii invitați au citit cartea înainte de întâlnire și s-a întâmplat ca amândurora să le placă (recomandările lor sunt la finalul înregistrării audio).

andrei stan si luminita codrescu

Pentru că au venit foarte puțini oameni la eveniment, ne-am gândit să îl înregistrăm audio, pentru că avem totuși nevoie feedbackul vostru. De aceea, vă invităm să ascultați înregistrarea de mai jos (are aproape o oră) și să ne dați feedback la salut@revistadepovestiri.ro sau într-un mesaj pe pagina de Facebook – v-a plăcut sau nu, credeți că trebuie schimbat ceva în format, e ceva neclar în proiect, etc. Așteptăm în comentarii și părerile voastre despre subiectul discuției – libertatea – sau despre carte, dacă ați citit-o.

Pe la începutul înregistrării, când Georgiana se aude mai slab, s-au întâmplat următoarele: a închis microfonul și s-a îndreptat spre spectatori, s-a urcat pe un scaun, a vorbit direct cu ei – una peste alta, a încălcat convenția. Din păcate nu avem poze, pentru că ne-a luat prin surprindere. Daaar, avem o poză cu ciupercuțe, făcută de o zână spectatoare.

N-am stabilit deocamdată cartea și invitații, ziua și locul pentru următoarea întâlnire, urmăriți evenimentul pe Facebook, vom anunța acolo noutățile.

Comentarii facebook:

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *