11 septembrie , 2018

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XII)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XII)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 12, a fost jurizat de scriitoarea Maria Manolescu (vă recomandăm romanele ei și piesele de teatru, citiți mai multe pe site-ul ei). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris texte premiate sau alese pentru publicare! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 decembrie, pregătiți operele!

Cum am primit sub 30 de texte (29), avem 2 premianți, primii 2 din lista de mai jos, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria 20 (care va începe undeva prin noiembrie).

Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în analizele de mai jos, scrise de Maria:

Eu și Ioana (Iunieta Sandu) – pentru că e o povestire vie, cu personaje puternice și emoție. Și are maxim de eficiență și de impact, cu minim de efecte. Pentru că prezintă realist și cu insight o situație dură, fără nicio notă melodramatică.

Fata din ceșcuță (Luminița Ion-Vîlciu) – pentru că, de la alegerea genului și povestea în sine până la felul în care e tratat fiecare personaj, e o poveste delicată, cu multă duioșie bine controlată și o imagine/situație puternică și arhetipală – exact ca în basme.
Mențiuni:
Atenție, se-nchid ușile! (Florentina Mărăcine) – o voce sigură, curată, plăcută, căreia-i place să povestească.
7.8.18 (Ionuț Ologu) – o povestire care mă duce credibil și cu empatie în lumea unui personaj atașant.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *