21 decembrie , 2019

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XVII)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XVII)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 17, a fost jurizat de scriitorul Michael Haulică. Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri (peste 30), succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 martie, aveți tot timpul să scrieți o super povestire!

Avem 3 premianți, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria care va începe în martie 2020.

Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi. Opinia din dreptul textelor premiate e scrisă de Michael Haulică.

A professional loser, de Alexandru Olteanu Nu e o poveste, e un fragment de poveste – ceea ce în mainstream poate fi publicat drept „proză scurtă” (în literatura „de gen” o povestire trebuie să aibă cap și coadă, să spună ceva, să vină măcar cu o idee completă). E genul de poveste „oglindă pe șosea”, vedem ceva ce se întîmplă la un moment dat, din punctul A în punctul B, dar e un text coerent, cu 3 personaje, cu oarece filozofii, cu fraze cît trebuie pentru a transmite ceva, suficiente cît să apropie cititorul de text și să ducă lectura la sfîrșit. Că la urmă aș fi vrut mai mult… să luăm partea plină a paharului: aș mai fi citit cîteva pagini.”
Cu brațele deschise, de Mirela Năstăsache E o poveste. Spune ceva despre cineva, ceva ce poate interesa cititorul. Propune un personaj, cu o viață a lui, cu un trecut, cu un prezent, poate și cu un viitor, de care cititorul se poate atașa.”
Sunt exoscheletul unei ficțiuni, de Costel Macovei Aș numi ceea ce veți citi „reducție de text”. Uite un text fără poveste, dar care spune multe. Am apreciat supercondeansarea lui – un scriitor obișnuit ar fi scris povestea asta cu cel puțin de 3 ori mai multe cuvinte. Autorul are mînă de prozator, spirit de observație, fantezie, o știință în a împreuna cuvintele, în a esențializa expresia. Nu e ușor de citit, dar cititorii răbdători vor avea satisfacții. Lor le este dedicat acest text.”
Alte texte alese pentru publicare:

Bunica mea e huligan, de Criss Philoianos

Concursul domnului Archibald, de Ioana Serota

Până la Ghimpați, de Adriana Jderu

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *