21 decembrie , 2021

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXV)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXV)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 25, a fost jurizat de scriitoarea Maria Manolescu (cea mai recentă carte a sa – Vânători-culegători). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 martie, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.

Avem 3 premianți, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria care va începe în 27 februarie 2022.

Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Maria Manolescu.

POVESTIRI PREMIATE:

Tunel carpian – de Ioana Serota

O povestire frumoasă, umană și insightful despre prietenia feminină, ego, succes și solidaritate. Mi-a plăcut mult cum e surprins adevărul personajelor, cu umbrele și nesiguranțele lor, care lasă însă loc pentru o atât de necesară (re)întâlnire. Îmi place și că, în cheie mică și cu mult firesc, dă speranță cititorului.

Hainele împăratului – de Sorin Pantelimon

O povestire caldă și emoționantă despre adolescență și vulnerabilitățile ei, dar și despre cum e nevoie uneori de atât de puțin pentru a schimba drumul/ încrederea cuiva. Mi-au plăcut tonul, atmosfera, detaliile lumii personajului, și m-a atins și inspirat mult sfârșitul.

Și-am să sar într-un picior – de Monica Tonea

O povestire puternică despre lumea interioară a unui copil, surprinsă într-un moment dramatic. Am apreciat micile insighturi psihologice, și mi-a plăcut mai ales finalul și cum evenimentul interior pe care-l anunță finalul, aparent mărunt, poate fi definitoriu pentru viața cuiva.

 

POVESTIRI REMARCATE:

Aparatul de fotografiatde Dana Voicu

O povestire frumoasă despre micile inegalități și frustrări dintr-un cuplu de cursă lungă. Povestirea surprinde cu finețe micile seisme interioare și își salvează personajele schimbând la timp perspectiva și punându-le umăr la umăr în fața unui scop împărtășit.

Alegeri – de Camelia Munteanu

O povestire despre dificultatea copiilor de a face față alegerilor părinților, și de a face ei înșiși alegeri. Mi s-a părut reușită vocea copilului, și mi-a plăcut cum e dezvoltată tema alegerilor.

Skanderbeg – de Andrei Gogu

O povestire pe care am apreciat-o pentru nuanțele complexe ale unei relații tată-fiu, surprinse pe fundalul filmelor de acțiune ce pâlpâie din televizor.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *