7 martie , 2022

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXVI)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXVI)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 26, a fost jurizat de scriitorul Bogdan Răileanu (cea mai recentă carte a sa – Să nu lași moartea să te găsească). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 iunie, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.

Avem 2 premianți, care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria următoare.

Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Bogdan Răileanu.

POVESTIRI PREMIATE:

Am remarcat două povestiri câștigătoare în această rundă: Gangul sărăciei și Ce-am câștigat.

Gangul sărăciei – de Ovidiu Lorenz

O povestire bine construită și bine ținută în mână. Mi-a plăcut folosirea persoanei a II-a singular, îi dă o particularitate poetică și eleganță. Povestea curge ca un șuvoi plin de detalii care construiesc un peisaj al decăderii și descompunerii asemeni textelor marqueziene. Mi-a plăcut impasibilitatea cu care observă naratorul descompunerea lumii și efectele sărăciei, fără să judece.

Ce-am câștigat – Violeta Berea

Această povestire se remarcă prin construcția ei, mai multe păreri, mai multe intervenții ale unor personaje alcătuitesc portretul unei femei care este prinsă aproape fără voia ei într-un joc politic minor care ajunge să o afecteze în mod direct. Mi-au plăcut dialogurile și felul în care prejudecățile sunt folosite în conturarea unei lumi reale, pe care o știm cu toții, lumea meschină a politicii românești care degradează și îi afectează pe cei mai inocenți. Mai ales pe ei. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *