15 decembrie , 2022

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXVII)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (XXVII)

Concursul trimestrial de povestiri, ediția 27, a fost jurizat de scriitoarea Adina Popescu (cea mai recentă carte a sa – Vine vacanța cu trenul din Franța). Îi mulțumim mult și le mulțumim de asemenea celor care ne-au trimis povestiri, succes data viitoare și felicitări celor care au scris textele selectate! Vor apărea pe site în curând.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 martie 2023, aveți tot timpul să scrieți o super povestire.

Avem 3 premianți care câștigă un loc la Creative Writing Sundays, seria care va începe în 12 martie 2023.

Povestirile au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Adina Popescu.

POVESTIRI PREMIATE:

Tarzan și Critica rațiunii pure – de Alex Stoicescu

Pentru originalitate și umor. Textul e o reinterpretare a unei povești clasice, cea a lui Tarzan, reinventat într-o junglă absurdă, în care se citește Kant, populată de specii precum vulturul pleșuv Vasile, hipopotamul Gheorghiță și o gașcă de papagali cam stereotipi.

Maratonistul – de Iulia David

Pentru onestitatea și siguranța scriiturii. Un text bine scris, fără înflorituri inutile, construit în jurul unui personaj misterios care, la un moment dat, dispare în neant, lăsînd în urma sa o stare, o poveste.

Reparator – de Bogdan Perțache

Un bun exemplu de proză foarte scurtă, minimalistă și bine închegată pe care simți nevoie să o citești a doua oară ca să te bucuri de cîteva detalii și replici subtile.

POVESTIRI REMARCATE:

Poduri și oameni de la malul Tisei – de Luminița Colopelnic

Un text de anticipație care evocă scene din războiul actual din Ucraina, prin vocea unui personaj bine construit care își amintește ce s-a întîmplat și pe cine a pierdut în urmă cu 20 de ani.

Matilda – de Laura Stanciu

O proză vioaie, cu un aer adolescentin, presărată cu mici indicii care te conduc spre surpriza simpatică de la final cînd te prinzi definitiv cine vorbește.”

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *