22 martie , 2014

REZULTATELE CONCURSULUI DE POVESTIRI II

Între 10 februarie și 10 martie am primit vreo 70 de povestiri pentru concurs. Iarăși, pe majoritatea le-am citit cu plăcere, foarte mulți dintre cei care au trimis au un bun spirit de observație (mă refer la a observa ce nu e evident, normal). E important, merită să mergeți mai departe și să vă antrenați cumva, așa încât să păstrați asta și să vă dezvățați de altele. Sunt și multe texte vii, scrise cu naturalețe, iarăși e un start bun.

Vor apărea în revistă texte scrise de Adriana Popa, Alexandra Niculescu, Anca Șerbănuță, Bogdan Gheorghe, Cosmin Briciu, Iulian Chir, Laur Cavachi, Melania Nagy, Ovidiu Donisă, Ramona Micu. Mai erau două texte, dar le-am găsit pe net, ceea ce a dus la invalidare. Din nou, publicarea se face cu condiția disponibilității autorilor pentru editare, în următoarele două săptămâni. Au fost și alți autori cu puncte forte, până la urmă întrebarea e cât de acoperite sunt punctele astea de celelalte, mai puțin forte. Plus că ajungi să alegi ce te surprinde, când e vorba de o sumă de proze. Și prefer un pasaj uau unei proze OK. Apoi, desigur, spațiul e restrâns, timpul la fel, nu putem lucra pe 100 de texte, oricât de mult mi-ar plăcea să vă încurajez. Un semn cu ochiul către Irene Teodor, Mihai Grad și Raluca Vida – toți trei au scris despre cum scriu o povestire pentru concurs, sigur că m-am amuzat, dar, de data asta,  când sunt trei, puterea scade.

Am ales să dau premiul etapei a doua lui Cosmin Briciu, adică locul de Fanatic la Creative Writing Sundays. Intrați pe link, găsiți acolo și 6 interviuri cu scriitori, în care focusul e pe scris, vă sunt utile. Bineînțeles că vă recomand tuturor să veniți la întâlniri, pentru asta sunt făcute – antrenament, feedback de la scriitori diverși – dar voi știți care vă sunt prioritățile și preferințele.

Vă mulțumesc pentru povestiri!

Simina Diaconu

Comentarii facebook:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *