25 septembrie , 2015

ROMANUL DEADLINE LA POP-UP STORIES CLUB

ROMANUL DEADLINE LA POP-UP STORIES CLUB

Iată vine un sol de pop-up c-o năframă-n vârf de băț. Ce vești aduce mititelul?

Vestea #1. Cartea aleasă pentru a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories Club este romanul Deadline, de Adina Rosetti. E romanul ei de debut, reeditat, deci de succes. Poveștile care se împletesc în carte sunt desigur, ficțiune, dar pornesc de la două cazuri care au marcat presa la vremea lor: cazul artistului care trăiește de zeci de ani pe stradă și care face niște colaje extraordinare, Ion Bârlădeanu, și cazul fetei care lucra într-o corporație atât de mult încât povestea ei s-a terminat tragic. Vom reveni în curând cu un interviu cu autoarea.

Vestea #2. Invitații noștri sunt simpatici și vi i-am prezentat pe scurt mai jos.

„I-am ales ca invitaţi fiindcă sunt reprezentanţii a două lumi diferite: cea corporatistă vs. cea artistică, aşa cum în carte avem povestea celor care respiră în mediul business şi a celor care trăiesc în lumea supra-realistă a viselor. Înoată ca peştişorii aurii în ele şi se simt bine acolo unde sunt.

Cred că fiecare dintre noi ne dorim să ajungem cât mai sus într-o lume sau alta din cele două, în funcţie de felul nostru de-a fi, curajul şi experienţa pe care o avem. Ce i-a făcut pe ei să îşi aleagă drumul, care sunt prăpăstiile şi culmile fiecăruia, care sunt motivaţiile care îi fac să meargă mai departe, care sunt lucrurile pe care le-au învăţat până acum, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vom discuta.” (Georgiana Șerban, moderatoarea întâlnirii)

Bülent Duagi (Billy)

Comentarii facebook:

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *