28 august , 2015

ZILELE CULTURALE ADFEL 2015

ZILELE CULTURALE ADFEL 2015

Știți ADfel, festivalul de publicitate neconvențională de la Fabrica. Participăm și anul ăsta la Zilele Culturale. Am avut și noi două idei prin care să promovăm atelierele în care creatorii primesc feedback de la cine trebuie. Am ales să arătăm cum e când primesc feedback de la cine nu trebuie.

Idee 1: Feedbackul de la oamenii nepotriviți nu te ajută deloc, dacă vrei să-ți antrenezi talentul.

Implementare: Aducem două cutii poștale pe care le sprijinim de perete (pe o masă, sau le lipim, dacă reușim). În cea din stânga se vede băgată cărticica pe care scrie „Opere I” (are foi goale), iar numele de pe cutia poștală e „Persoană nepotrivită”. În cea din dreapta sunt multe foi A5 cu feedback, iar numele de pe cutie e „Tu”. Între cele 2 cutii sunt desenate 2 săgeți curbe de la una la alta, una pe sus și alta pe jos (sugerând o comunicare între ele). Vizitatorul e invitat să scoată cărticica din prima cutie și să scrie o scurtă povestire/să deseneze și să o pună la loc. Apoi să extragă un bilețel cu feedback din a doua cutie.

Feedbackul din a doua cutie va fi scris de noi și va fi amuzant pentru că e scris în calitate de mamă/tată/prieteni/iubit/iubită/personalități celebre – din politică, sport, alte domenii.

Ex: „Bravo, mami! Cine e puiul meu talentat?” (Mama)

„Lasă prostiile, pune mâna și muncește!” (Tata)

„Așa mă vezi tu, nenorocitule?” (Iubita)

Idee 2: Să te admiri singur sau să joci la perete nu e suficient, dacă vrei să-ți antrenezi talentul.

Implementare:

(a)Lipim de perete o rachetă și o minge de tenis. Și copy-ul: „Peretele e previzibil. Vino la atelierele Revdepov dacă vrei un antrenament adevărat.”

(b) Lipim de perete o oglindă. Și copy-ul: „Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai talentat din țară? Vino să-ți măsori forțele la atelierele Revdepov.”

Mai jos, vă povestește IQads mai multe despre festival. Și o poză trimisă de ei, în care apare fosta noastră colegă, Dominique!

Săptămâna de întâmplări neconvenționale ADfel începe cu Zilele Culturale ADfel, în primele 3 zile: 21 – 23 septembrie.Organizațiile non-guvernamentale, asociațiile și instituțiile din zona culturală, socială, ecologică și educațională vor avea la dispoziție primele 3 zile din cadrul evenimentului pentru a-și prezenta ideile cu care vor să schimbe lumea.

Cea de-a zecea ediție ADfel se desfășoară pe parcursul întregii săptămâni 21 – 28 septembrie, la terasa Fabrica (Strada 11 Iunie, nr. 50, București).

Cele mai năstrușnice idei de promovare pentru cele mai nobile cauze se vor desfășura în locul care găzduiește, pentru al zecelea an, singurul festival de branded entertainment din România. Picturi pe apă, ateliere de tot felul, proiecte DIY, căutare de comori sau terapie psihologică – fulger: te distrezi cu folos și afli cu ce proiecte încearcă organizațiile să înfrumusețeze lumea.

ONG-urile care vor să se înscrie cu activări neconvenționale o pot face cu un e-mail la adresa andrei.buhlea@IQads.ro (pentru Andrei Buhlea, Project Manager Zilele Culturale ADfel). Organizațiile trebuie să activeze în zona culturală, socială, ecologică sau educaționala și să prezinte o descriere a lor și a proiectelor desfășurate, precum și două propuneri de activări în cadrul evenimentului. Deadline-ul pentru trimiterea propunerilor este 1 septembrie.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *