20 martie , 2013

WEEKEND ȘI EVENIMENTE

Final Frontier – București

Fani de SF & F avem pe aici? Aveeem, cum să nu!

Pentru ei, și nu numai, se apropie un eveniment fantastic: în weekend, pe 23 și 24 martie, toți iubitorii de comics și literatură SF trebuie să aterizeze la TeCaFi (Str. Doamnei nr. 9, Centrul Vechi).
Ce se întâmplă acolo? Se aprind motoarele celei de-a treia ediții a târgului de carte SF & Fantasy – Final Frontier, organizat de bookblog.ro.

De la 10 dimineața până la 6 seara (ore pământești) se întâmplă următoarele:

– Cărți lansate pe orbită – Nemira (Fata Modificată, de Paolo Bacigalupi), Paladin (Fahrenheit 451, de Ray Bradbury), Millenium Books și Trei (Pasărea domnului, de Mary Doria Russell)

– kit de instrucțiuni pentru călătorii în lumi paralele: ateliere de scenaristică pentru benzile desenate și de creative writing în SF & F;

–  amprente de călători interspațiali : sesiune de autografe cu autorii români de SF de la Editura Nemira;

–  antrenamente intergalactice: ateliere de benzi desenate la care poate participa oricine vrea să învețe să deseneze;

–  80% reducere: cărți în română, engleză și telepatică (glumim);

–  teleportări, conspirații și strategii în boardgames;

–  reuniune „Forța fie cu tine!”: prezentarea fenomenului Star Wars de către fanii acestuia;

–  Gala Galactică a premiilor FanSF: sâmbătă, de la ora 12:30. Invitat special: Csilla Kleinheincz, director Editura Ad Astra (Ungaria).

Intrarea este liberă. Va fi și Motanov acolo, așa că mare grijă la hologramele lui!

 Au povestit Georgiana și Ramona

Festivalul Poveștilor din Transilvania – Cluj

 

Vă provoc să numărăm de câte ori spunem pe zi: „trebuie să îţi povestesc ceva”. Eu am zis azi de trei ori. Poveştile ne urmăresc peste tot, iar noi le urmărim pe ele la o bere cu prietenii, în literatură, în filme. Cu ocazia primei ediţii a Festivalului Poveștilor din Transilvania, care va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (din Cluj-Napoca) pe 23 și 24 martie, ne putem bucura de povești în mod organizat! Era şi timpul să ne înscriem în traseul celor care celebrează Storytelling Day, ziua internațională a poveștilor… spuse, sau cum să-i zicem. E vorba de povești transmise direct, oral, cam cum am vrut să facem noi toamna trecută (n-am găsit povestitorii, se pare că taximetriștii se sfiesc să vorbească în public), doar că specificul este cu totul altul.

Tema acestui an, care va reuni toate spectacolele, atelierele şi expoziţiile, este „despre soartă şi noroc”. Poate aflăm şi noi cu acestă ocazie ce îi e scris lui Motanov în moţ. Printre activităţiile care ne-au facut să ne gândim la o escapadă în Cluj se află workshopurile de terapie prin artă, de meșteșuguri, de ilustrație și benzi desenate, de jurnalism și scriere creativă sau bibloteca vie. Unde mai pui că se va lansa The Glorious Fanzine – compilație de povești tradiționale românești în forma unui roman grafic. Vive le print!

Cu sprijinul British Council, participă la festival și povestitorul britanic Ben Haggarty, un fel de star al evenimentului. Nu vă aşteptați doar la poveşti prin viu grai la acest festival. Precum zânele care ne-au colorat copilăria, poveştile se vor metamorfoza în spectacolele de teatru, concerte sau reprezentaţii de circ.

Cât despre copiii cu vârsta între 9 și 16 ani – sunt invitați să participe la un concurs prin care se va desemna „Tânărul povestitor al anului”.

Dacă veți fi aproape de Cluj în zilele cu pricina, fiți parte din ceea ce va deveni un festival anual care ne va face să simțim puterea poveștilor, orice formă de expresie artistică ar lua ele.

Evenimentul are și o pagină de Facebook, ba chiar vă invit să participanți la concurs și să dați un nume mascotei vulpoi!

A povestit Dominique.

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *