11 ianuarie , 2013

CĂUTĂM POVESTIRI CU PERSONAJE CARE IUBESC

Later edit: Suplimentul digital LGBT poate fi citit gratuit aici.

Iar pentru că iubirea e universală, căutăm cu precădere personaje LGBT (=lesbiene, gay, persoane trans), care apar mai rar în literatură.

Să vă povestim. Am aflat de la Daniela (coordonatoare de evenimente la asociația Accept) că februarie e luna istoriei LGBT, sărbătorită în fiecare an în România și în alte 8 țări din Europa. Și în 2013, Accept a pregătit o suită de evenimente de artă, cultură și educație, care privesc diversitatea sexuală și de gen din mai multe unghiuri, sunt o ocazie de interacțiune și de integrare a istoriilor personale într-o istorie a comunității.

Cei care nu fac parte din „comunitate” sunt la fel de bineveniți, că doar diversitatea merge în ambele sensuri!

Ei, și-acum unde intervenim noi. Vom publica împreună cu numărul 10, cel din februarie, un supliment digital, care va putea fi descărcat gratuit de pe site. Facem asta pentru că diversitatea e o valoare pentru noi, în rev de pov publică autori din diferite categorii vizate de obicei de discriminare. Categorii în legătură cu care ne gândim să facem un supliment la câteva luni de acum înainte.

Cine poate trimite texte

Oricine. Dat fiind că oricum scrisul e un exercițiu al imaginației, nu contează orientarea autorului.

Ce fel de texte

Povestiri de maximum 6000 de semne cu spații. În plan principal sau secundar, să fie vorba despre iubire. Pot să fie ori personaje LGBT, ori personaje cu gen nedeclarat în povestire (să nu ne dăm seama).

Termen limită

1 februarie (inclusiv), 24:00.

Adresa

simina[at]revistadepovestiri.ro

Important

Toate povestirile trimise trebuie să aibă diacritice. Vor fi selectate și editate, criteriul de selecție va fi valoarea literară a textului.

Dacă vor, autorii își pot alege un pseudonim, garantăm confidențialitatea numelui real.

De-abia așteptăm povestirile voastre, sperăm să ne trimiteți cât mai multe!

Comentarii facebook:

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *