7 septembrie , 2016

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (IV)

REZULTATE CONCURS TRIMESTRIAL DE POVESTIRI (IV)

Concursul trimestrial de povestiri cu numărul 4 a fost jurizat de scriitorul Dan Coman (ați citit Căsnicie?). Îi mulțumim lui și de asemenea celor care ne-au trimis texte, succes data viitoare și felicitări celor care au scris texte premiate sau alese pentru publicare! Vor apărea pe site, sperăm, până la finalul săptămânii.

Următorul concurs de povestiri are deadline 1 decembrie, vă așteptăm.

Textele au fost trimise la jurizare anonime, deci numele autorilor sunt adăugate de noi în textul de mai jos, scris de Dan Coman.

„Din cele 48 de povestiri înscrise în concurs, am ales trei câștigătoare:

  • Abuz (Maria Florescu), o poveste scrisă curat, foarte bine construită. Avînd un subiect delicat – violența domestică – reușește să găsească vocea potrivită, tonul optim pentru a preciza faptele (nu îngroașă acolo unde nu e nevoie, nu forțează nici un detaliu – reușită rară printre scriitorii aflați la început).
  • Cîmpie și oase (Simona Liutiev)  talent de povestitor înnăscut; dialoguri coerente, credibile; personaje autentice. O poveste interesantă, trecînd cu dibăcie de la un registru la altul, împletind stări și fapte veridice. Scrisă cu nerv. Umor bine dozat, final excelent.
  • Asigurarea (Ramona Micu) – povestire simplă, trasînd atmosfera doar din cîteva linii, cu inserții excelente ale personajelor secundare (Costel, Gabi) și cu un ritm foarte, foarte bun al textului de la un capăt la altul. O reușită.

Foarte faine și:

Fast food (Andrei Panțu) – pentru umor & registrul absurd

La fetele frumoase nu le iei bani, le dai (Cătălina Suditu) – pentru registrul cool & vocea blazată, autentică

Prin vălătucii de fum (Anca Goja) – pentru scena erotică de la final

Un băiat (M. Petroșanu) – pentru micul său antierou

O casă pe strada Siretului (Ana Piuaru) – pentru discreția personajului principal”

Comentarii facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *